Στην εφημερίδα ¨ΚΑΡΦΙΤΣΑ¨ : Καλή προμηνύεται η φετινή τουριστική περίοδος.
Στην εφημερίδα ¨ΚΑΡΦΙΤΣΑ¨ : Καλή προμηνύεται η φετινή τουριστική περίοδος.

Για αύξηση του τουριστικού ρεύματος από όλες τις χώρες της Ευρώπης, τη Ρωσία και τα Βαλκάνια, προς την Κεντρική Μακεδονία και ειδικότερα προς τη Χαλκιδική για τη φετινή χρονιά, έκαναν λόγο ο τέως Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος και το μέλος του Τομέα Τουρισμού και αρμόδιος Τουρισμού του τομέα Υ.Μ.Α.Θ. της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Νικολαΐδης*, με καταγωγή από την Κασσάνδρεια.

 

Σε συνάντηση που είχαν τα δύο κομματικά στελέχη έκαναν λόγο για αισιόδοξα μηνύματα που λαμβάνουν από φορείς του τουρισμού. «Τα στοιχεία που λαμβάνουμε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τις Ενώσεις  Ξενοδοχείων, Κάμπινγκ και Ενοικιαζομένων Δωματίων της Χαλκιδικής, δείχνουν κατακόρυφη αύξηση στις προκρατήσεις τουριστών που προτιμούν και εμπιστεύονται τη Χαλκιδική για τις διακοπές τους. Αυτό, δεν είναι μόνο αισιόδοξο μήνυμα, αλλά και άκρως ενθαρρυντικό για την τοπική οικονομία» υπογράμμισε ο Ευθύμης Καρανάσιος. 

 

«Πέρα από την αύξηση των αφίξεων, για τη Χαλκιδική αποτελεί μονόδρομος και η αύξηση των εσόδων από τον τουρισμό. Αυτό είναι στις άμεσες προτεραιότητες του Τομέα Τουρισμού της Ν.Δ. ο οποίος σε συνεργασία με όλους τους φορείς κατάρτισε σχέδιο δράσης περιφερειακής ανάπτυξης και στρατηγικής», τόνισε ο Θεόδωρος Νικολαΐδης.

 

Στη συζήτηση μπήκε και το θέμα που προέκυψε από Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι ζητούν τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ. Σημειώνουν πως «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης». 

Ο Ευθύμης Καρανάσιος τοποθετούμενος για το θέμα ανέφερε: «Σε ένα τόπο όπως είναι η Χαλκιδική που πλήττεται  και εκτίθεται πολλάκις από τις ¨ανέξοδες διακοπές¨ εις βάρος των τουριστικών επιχειρήσεων, του φυσικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί δια νόμου η περαιτέρω μεγέθυνση του προβλήματος. Λίγη σοβαρότητα σε αυτό το κόμμα δεν βλάπτει.»

 

Υπερθεματίζοντας, ο κ. Νικολαΐδης, ανέλαβε την υποχρέωση να μεταφέρει τις απόψεις των τουριστικών φορέων και παραγόντων της Χαλκιδικής για το θέμα αυτό στον Τομεάρχη Τουρισμού-βουλευτή Δωδεκανήσου της Ν.Δ. Μάνο Κόνσολα.

 

Ο ίδιος, έθεσε τον εαυτό του στη διάθεση των τουριστικών παραγόντων από όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για συνεργασία, αλληλοενημέρωση και κοινή στόχευση επί χρόνιων ζητημάτων.

 

 *Ο Θ.  Νικολαΐδης είναι θεολόγος- οικονομολόγος. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κασσάνδρας. Είναι μέλος του τομέα Τουρισμού ΝΔ και μέλος του τομέα εργασίας ΝΔ- Υπεύθυνος Τουρισμού τομέα ΥΜΑΘ ΝΔ.


Προηγόυμενο άρθρο
Δελτία Τύπου
Επόμενο άρθρο
Gallery