Κοινοβουλευτική Δράση

Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ
Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

                                                           

Η ώρα έφτασε. Το ραντεβού μας με τις κάλπες πλησιάζει. Μετά από τεσσεράμισι δύσκολα χρόνια, ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε σελίδα. Κοιτώ τον καθένα από εσάς στα μάτια και με αίσθημα ευθύνης σας καλώ να δώσουμε αυτήν τη μάχη μαζί.

Να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα – προκλήσεις που αφορούν την κοινωνία και τον τόπο μας, την όμορφη ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ μας.

Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να σας υπενθυμίσω την προσφορά μου στον τόπο μας κατά την διάρκεια της μόλις διετούς, πλην όμως έντονης και δραστήριας κοινοβουλευτικής μου θητείας με την Νέα Δημοκρατία (2012 – 2014).

Θα προσπαθήσω να απαριθμήσω μερικές από τις σημαντικότερες ΠΡΑΞΕΙΣ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ της βουλευτικής μου παρουσίας.

1.      Αξιοποίηση του πρώην “ΓΕΡΑΚΙΝΑ ΜΠΙΤΣ”, νυν “IKOSOLIVIA” .

Μετά από αγώνα και αντιδράσεις, ένα εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο έδωσε την θέση του σε μία πρότυπη μονάδα ΠΕΝΤΕ αστέρων η οποία δημιούργησε εκατοντάδες θέσεις εργασίας αλλά και έδωσε πνοή στην τοπική αγορά της περιοχής. 

2.      Αξιοποίηση της Ακτής  Ξενία στο Παλιούρι μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Τέθηκαν οι βάσεις για ξενοδοχειακή επένδυση πολλών εκατομμυρίων ευρώ, η οποία αναβαθμίζει αισθητά την περιοχή. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί δίχως την προσωπική μου καταλυτική παρέμβαση.

3.        Αξιοποίηση της ακτής Άη Γιάννης στη Σιθωνία μέσω ΤΑΙΠΕΔ.

Με δική μου προσπάθεια ξεκίνησε και πλέον ολοκληρώνεται η επενδυτική δραστηριότητα πολλών εκατομμυρίων ευρώ για μια από τις μεγαλύτερες και πιο  σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ. Η μονάδα αυτή αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το καλοκαίρι του 2020.

4.      Κατασκευή Φράγματος Χαβρία.

  • Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες κατασκευής του ( Μελέτες – Ένταξη στα εμπροσθοβαρή έργα της Κυβέρνησης).
  • Ολοκληρώθηκαν οι μελέτες για τα δίκτυα μεταφοράς νερού έως την Άφυτο και το Ν.Μαρμαρά.
  • Ξεκίνησε η διαδικασία προετοιμασίας για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις. Υπάρχουν τεύχη δημοπράτησης.

 

 5.      Νομιμοποίηση εκχερσωμένων εκτάσεων που σήμερα βρίσκονται σε καλλιέργεια.

Με νομοθετική μεταβολή πολλές οικογένειες της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ απέκτησαν το δικαίωμα νομιμοποίησης και μεταβίβασης εκχερσωμένων κτημάτων τα οποία εκχερσώθηκαν μέχρι το 2007. Ο νόμος αυτός αποτέλεσε προσωπική μου δέσμευση προς τους αγρότες του τόπου μας.

6.      Ίδρυση λιμενικών ταμείων.

Η δημιουργία ΠΕΝΤΕ δημοτικών λιμενικών ταμείων στους Δήμους Πολυγύρου, Προποντίδας, Σιθωνίας, Αριστοτέλη και Κασσάνδρας, αντίστοιχα, αποτελούσε πάγιο αίτημα της τοπικής αυτοδιοίκησης και προσωπική μου πρόκληση. Με την ίδρυση τους η διαχείριση των πόρων καθίσταται πλέον ευκολότερη, με αποτέλεσμα την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την ευελιξία στην ένταξη έργων υποδομών στα λιμάνια της ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ.

7.      Αντιμετώπιση του προβλήματος των αυθαιρέτων.

Με την εισαγωγή του νόμου 4315/14, ρητά πλέον προβλέπεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι διαθέτουν ποσοστό εξ’ αδιαιρέτου σε αγροτεμάχιο συνολικής έκτασης άνω των τεσσάρων στρεμμάτων, έχουν την δυνατότητα να υπαχθούν στον νόμο περί νομιμοποίησης αυθαιρέτων, όπως αυτός κάθε φορά ισχύει, υπό την προϋπόθεση ότι κατέχουν το ακίνητο τουλάχιστον επί μιας δεκαετίας, χωρίς να απαιτείται η συναίνεση των λοιπών συνιδιοκτητών.

8.      Επίσης.

  • Ηλεκτρονική σύνδεση της Κασσάνδρας.
  • Λειτουργία του Λυκείου της Γαλάτιστας (2013).
  • Μεταφορά της εφορίας των Ζερβοχωρίων από το νομό Θεσσαλονίκης, στον Πολύγυρο.
  • Θετικές παρεμβάσεις στο γηροκομείο Πολυγύρου.
  • Συνεχής παρακολούθηση του δυναμικού στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου και ενίσχυσή του με τοποθετήσεις επικουρικών Ιατρών.

 

 Με εκτίμηση,

Ευθύμης Καρανάσιος

Πρ. Βουλευτής Ν.Δ. Χαλκιδικής