Συνεντεύξεις και άρθρα

¨Με το φως της Ανάστασης να πορευτούμε ατομικά και συλλογικά.¨
¨Με το φως της Ανάστασης να πορευτούμε ατομικά και συλλογικά.¨

 

Το ελπιδοφόρο μήνυμα της Ανάστασης βρίσκεται στο τέλος της πορείας του Θείου δράματος που παρακολουθήσαμε με κατάνυξη τις Άγιες ημέρες της Μ. Εβδομάδας.

Το Πάσχα, είναι η γιορτή που ενδυναμώνει πνευματικά και οδηγεί στην αληθινή ψυχική λύτρωση τον άνθρωπο. Το μήνυμα της γιορτής, είναι η αγάπη προς το συνάνθρωπο, η ελπίδα για τη ζωή, και η αισιοδοξία.

 

 

Είναι κουρασμένος ο σημερινός άνθρωπος από τις αναζητήσεις του, είναι πληγωμένος και απογοητευμένος από πολλά που συμβαίνουν γύρω του. Όμως, μπορεί από την Ανάσταση να αντλήσει την ελπίδα για τον εαυτό του και για την κοινωνία μέσα στην οποία ζει και δημιουργεί.

Το Πάσχα είναι η προτροπή για αλλαγή της ζωής μας, η Ανάσταση μας από τα πάθη και τις κακίες που μας δέρνουν. Δεν αξίζει να λέμε ότι ήρθε το Πάσχα κι εμείς δεν είμαστε συμφιλιωμένοι με το Θεό, το συνάνθρωπο, το γείτονα, τον εαυτό μας.

Το Πάσχα είναι η αφορμή για ενότητα μεταξύ μας. Δεν γιορτάζουμε την Ανάσταση όταν ο πόλεμος και η διχόνοια κυριαρχεί στις ψυχές μας. Όταν συντρίβουμε υπολήψεις, συνειδήσεις, συνανθρώπους, πλησίον, αδελφούς μας. Δεν γίνεται να κάνουμε Πάσχα με κακία για τους άλλους.

Εύχομαι, η γιορτή της αγάπης να μας κάνει όλους να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας, που έχουν ανάγκη τη βοήθεια και στήριξή μας. Όσες δυσκολίες και αντιξοότητες κι αν υπάρξουν, ακόμα και στις πιο άσχημες στιγμές, υπάρχει πάντοτε στο τέρμα το Φως της Ελπίδας και της Αισιοδοξίας. Για τον καθένα και την καθεμιά ξεχωριστά, και για ολόκληρη την Πατρίδα μας.

Εύχομαι, όλοι μαζί με κοινή προσπάθεια, να ξαναστήσουμε  τη χώρα στα πόδια  της. Να ξαναδώσουμε προοπτική και όνειρα στη νεολαία μας, για ένα καλύτερο αύριο δημιουργίας και προκοπής.

Είναι  καιρός, ατομικά και συλλογικά να προσπαθήσουμε ακόμη πιο πολύ, γιατί μόνον έτσι η κοινωνία μας θα βγει από τη δεινή κατάσταση που έχει περιέλθει, πιο ώριμη, πιο σίγουρη, και πιο δυνατή.

Στις συμπατριώτισσες και στους συμπατριώτες μας, Χαλκιδικιώτες, εύχομαι από καρδιάς να περάσουν αυτές τις ευλογημένες ημέρες με υγεία, γαλήνη, προσωπική και οικογενειακή ζεστασιά κι ευτυχία.