Συνεντεύξεις και άρθρα

«Οι αγανακτισμένοι»
«Οι αγανακτισμένοι»

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

 

Το θέμα των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ (Φίλης – Ξενάκης), οι οποίοι προπηλακίζονται από αντιεξουσιαστές είναι σοκαριστικό.

Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου πέφτουν θύματα περιστατικών χειροδικίας ή ωμής βίας.

Όλοι θυμόμαστε το ξυλοδαρμό του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη και τα χτυπήματα που δέχθηκε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στον περιβάλλοντα χώρο του Κοινοβουλίου.

Δεν ξεχνάμε όμως παλαιότερες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολογούσαν τους προπηλακισμούς κατά των «γερμανοτσολιάδων» και των πολιτικών που «πρόδωσαν» το λαό.

Τώρα βέβαια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία και έχει υπογράψει δύο μνημόνια η φρασεολογία των στελεχών του έχει αλλάξει ενώ υπουργοί και βουλευτές διαπίστωσαν ότι στους δρόμους δεν τους σταματούν μόνο ευεργετημένοι πολίτες αλλά και παλαιοί σύντροφοι που παραμένουν «αγανακτισμένοι.»

Κατάλαβαν ότι δεν μπορούν να είναι και με την εξουσία και με αυτούς που την απορρίπτουν, εκπροσωπούν την κυβερνητική παράταξη, ψηφίζουν νομοσχέδια και δεν ανήκουν στις ομάδες των αλληλέγγυων που συχνάζουν στα Εξάρχεια και μιλούν για αυτοδιαχείριση.

Το ζήτημα δεν είναι μόνο η καταδίκη της βίας, αυτή πρέπει να θεωρείται πλέον δεδομένη από όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και να αντιμετωπιστεί η ανομία, που θεωρείται κάτι σαν «κεκτημένο.»

Ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής ΝΔ Χαλκιδικής