Συνεντεύξεις και άρθρα

Ας μπουν τα πράγματα στη θέση τους.
Ας μπουν τα πράγματα στη θέση τους.

Εφημερίδα "ΚΑΡΦΙΤΣΑ" άρθρο Του Ε. Καρανάσιου*

 

Η πραγματικότητα συνθλίβει τους ισχυρισμούς του πρωθυπουργού και η συμφωνία είναι απαράδεκτη γιατί φορτώνει τη χώρα με νέα μέτρα ύψους 4,5 δισεκατομμυρίων ευρώ τα οποία οφείλονται στην αδυναμία της κυβέρνησης να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να επαναφέρει την οικονομία σε τροχιά ανάπτυξης.

 

Ο μοναδικός που δεν ήθελε να κλείσει η συμφωνία απειλώντας μάλιστα τους δανειστές να μην υπογράψουν ήταν ο ίδιος ο κ. Τσίπρας, ο οποίος τον Οκτώβριο του 2014 είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ ότι δεν θα αναγνώριζε καμία συμφωνία με αποτέλεσμα να παραλύσουν οι διαπραγματεύσεις.

 

 Από τη στιγμή όμως που υποστηρίζει ότι η δική του συμφωνία θα είναι δημοσιονομικά ισοδύναμη, ας την ψηφίσει μόνος του και ας εξηγήσει τα στοιχεία της στους συνταξιούχους και τους φορολογούμενους, που είναι τα μεγάλα θύματα της πολιτικής του.

 

Ο ι Συριζαίοι έχουν κάθε λόγο να πανηγυρίζουν που θα κρατηθούν στην εξουσία και στις κρατικές θέσεις τους, αλλά η διαστρέβλωση της αλήθειας δεν περνάει πιά, οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι η νέα συμφωνία θα είναι επώδυνη με σκληρά μέτρα λιτότητας.

 

* ο Ε. Καρανάσιος, είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική.


Προηγόυμενο άρθρο
Δεν έχουμε εσωκομματικά.