Δελτία Τύπου

Αυτοψία του Ευθ. Καρανάσιου, στο δρόμο που κατακρημνίστηκε στη Βαρβάρα
Αυτοψία του Ευθ. Καρανάσιου, στο δρόμο που κατακρημνίστηκε στη Βαρβάρα

Ο βουλευτής Χαλκιδικής, της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος άμεσα επισκέφτηκε τη Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014 τη Βαρβάρα  η οποία δοκιμάστηκε από ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα μέσα σε λίγη ώρα τα ορμητικά νερά των χειμάρρων να παρασύρουν τμήμα  του οδοστρώματος του δρόμου που συνδέει το χωριό με την Ολυμπιάδα. Εκείνη την ώρα από το σημείο περνούσαν δύο αυτοκίνητα, τα οποία παρασύρθηκαν με το οδόστρωμα. Οι οδηγοί είχαν την τύχη με το μέρος τους και από θαύμα σώθηκαν έχοντας ελαφρά τραύματα. 

Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, συνεργάστηκε με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και συνομίλησε με κατοίκους οι οποίοι έπαθαν ζημιές από τη νεροποντή. Ο βουλευτής ενημέρωσε αμέσως τα Υπουργεία Εσωτερικών και Δημοσίων Έργων για τις καταστροφές και κυρίως για την πτώση του δρόμου. Διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι άμεσα ξεκινάει τις απαιτούμενες διαδικασίες για να αποκατασταθούν το συντομότερο οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι πληγέντες.

¨Οι κάτοικοι της Βαρβάρας έζησαν δύσκολες ώρες και κυρίως οι οδηγοί των δύο αυτοκινήτων που έζησαν τον εφιάλτη πέφτοντας στο κενό από την υποχώρηση του δρόμου. Ο θεός προστάτεψε τους συμπατριώτες μας στους οποίους εύχομαι γρήγορα να ξεπεράσουν το σοκ από αυτό που τους συνέβη. Σε μας μένει πλέον να ξεκινήσουμε μαζί με το Δήμο τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθούν οι σοβαρές ζημιές και να καταβληθούν αποζημιώσεις σε όσους έπαθαν ζημιές στις περιουσίες τους. Ήδη από την πρώτη επαφή που είχα με τον κρατικό μηχανισμό έλαβα διαβεβαιώσεις ότι υπάρχει μέριμνα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα¨, τόνισε ο βουλευτής.