Συνεντεύξεις και άρθρα

Επίσημη επίσκεψη Eυθ. Καρανάσιου στην Ουάσινγκτον, ως καλεσμένος του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Ντράμπ
Επίσημη επίσκεψη Eυθ. Καρανάσιου  στην Ουάσινγκτον, ως καλεσμένος του νέου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής Ντόναλντ Ντράμπ

Αναλυτικά παρακάτω όλη η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρ. Βουλευτής στην εφημερίδα Καρφίτσα. 

του Βαγγέλη Στολάκη

Είναι Βορειοελλαδίτης, πολιτικός, ενεργός πολίτης και ο… πρώτος Έλληνας που θα μπει στον Λευκό Οίκο μετά την εκλογή Τραμπ στο αξίωμα του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Λίγες ημέρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, που αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο αλλά και αφορμή για εκατοντάδες συγκεντρώσεις, ο πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας από την Χαλκιδική, Ευθύμης Καρανάσιος μετά της συζύγου του Ιωάννας θα παρακαθίσουν σε γεύμα που θα παραθέσει ο Ντόναλτν Τράμπ και η «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, Μελάνια σε λίγες δεκάδες πολίτες από όλο τον κόσμο.


Ο Ευθύμης Καρανάσιος θα είναι ίσως ο μοναδικός Έλληνας που θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στο ξενοδοχείο Hilton, ακριβώς απέναντι από τον Λευκό Οίκο στην Ουάσινγκτον και θα συμμετέχει στο συνηθισμένο πρωινό που παραθέτει παραδοσιακά ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάθε χρόνο την πρώτη Πέμπτη του Φλεβάρη σε ενεργούς πολίτες από όλο τον κόσμο. Για τον Βορειοελλαδίτη πολιτικό μίλησαν στον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ συγκεκριμένοι γερουσιαστές οι οποίοι φρόντισαν η πρόσκληση να φτάσει στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του κ. Καρανάσιου. Πρόκειται για το 65ο «Πρωινό Προσευχής για όλο τον κόσμο» που πραγματοποιείται κάθε χρόνο.
Ο κ. Καρανάσιος αναμένεται να αναχωρήσει για την Αμερική την ερχόμενη Κυριακή το πρωί. «Είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε αυτή τη διαδικασία» λέει στην KARFITSA ο ίδιος. Εκτός βέβαια του εν λόγω πρωινού με τον Αμερικανό Πρόεδρο το πρόγραμμα του Χαλκιδικιώτη πολιτικού περιλαμβάνει συμμετοχή σε δεξιώσεις και επίσημα γεύματα με συνεργάτες του νέου Πλανητάρχη, ενώ ιδιαίτερης σημασίας είναι το γεύμα που θα παραθέσει η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ, Μελάνια στις συζύγους των προσκεκλημένων του πρωινού, στο οποίο αναμένεται να συμμετέχει η σύζυγος του κ. Καρανάσιου, Ιωάννα. Οι δυο τους επίσης θα παραβρεθούν και στην δεξίωση που θα πραγματοποιήσει προς τιμήν τους το προσωπικό του Λευκού Οίκου εντός του… οίκου.
«Τι θα πω στον Πλανητάρχη;»
Μιλώντας στην KARFITSA ο κ. Καρανάσιος αναφέρει πως εάν του δοθεί η δυνατότητα να έχει τετ α τετ συνάντηση με τον κ. Τραμπ θα τον καλέσει στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στη Χαλκιδική για να δει τις ομορφιές του τόπου του. «Θα του πω να πάει να δει τον Παρθενώνα και το Άγιο Όρος» σχολιάζει. Δηλώνει ωστόσο, ότι είναι χαρούμενος για δυο λόγους. «Η γυναίκα του κατάγεται από τα Βαλκάνια και πιο συγκεκριμένα από τη Σλοβενία. Εκεί δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά τριάντα χρόνια. Άρα φαντάζομαι πως εξαιτίας της καταγωγής της συζύγου του θα δείξει ενδιαφέρον για τα Βαλκάνια και την Ελλάδα» αναφέρει ο κ. Καρανάσιος. «Θα ζητήσω την συμπαράστασή του και την παρέμβασή του για να ξεπεράσει η Ελλάδα τα προβλήματα που έχει» τονίζει. «Σκοπός μου μέσα από αυτή τη συνάντηση είναι να υπάρξει και συνέχεια για το καλό του τόπου μου. Να εξακολουθήσουμε να είμαστε σε επαφή με το γραφείο του Προέδρου» λέει. Όπως δηλώνει ο κ. Καρανάσιος για την επίσκεψή του στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ έχει ενημερωθεί η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.
Επαφές και με ομογενείς
Παράλληλα, σύμφωνα με τον Βορειοελλαδίτη πολιτικό «θα αξιοποιήσουμε αυτή την επίσκεψη και θα κάνουμε την Χαλκιδική να φτάσει στο σημείο που της αξίζει». Αυτός είναι και ο σκοπός του στις κατ’ ιδίαν συζητήσεις που θα έχει με τους συνεργάτες του νέου προέδρου, τους γερουσιαστές John Boozman και Cristopher Coons που του απηύθυναν επίσημη πρόσκληση αλλά και τους ομογενείς επενδυτές. «Θα υπάρξει μια δεξίωση με πρωτοβουλία του ομογενή Λάσκαρη Κλήμη τον οποίο ευχαριστώ που θα μας υποδεχτεί στην Αμερική. Εκεί θα ζητήσω από τους ομογενείς να βοηθήσουν την μητέρα πατρίδα και να επενδύσουν γενικότερα στην Ελλάδα και ειδικότερα στην Χαλκιδική. Να βάλουν πλάτη και να φέρουμε στον ίσιο δρόμο την χώρα» καταλήγει ο κ. Καρανάσιος.