Δραστηριότητες

Επίσκεψη του Ευθ.Καρανάσιου στην Αρναία με αφορμή την 101η επέτειο απελευθέρωσης της από τον οθωμανικό ζυγόυ
Επίσκεψη του Ευθ.Καρανάσιου στην Αρναία με αφορμή την 101η επέτειο απελευθέρωσης της από τον οθωμανικό ζυγόυ

Ο Ευθύμης Καρανάσιος, βουλευτής Χαλκιδικής της Ν.Δ., επισκέφτηκε την Αρναία, την Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013, με αφορμή την 101η επέτειο απελευθέρωσης της από τον οθωμανικό ζυγό.

Ο βουλευτής, παρακολούθησε την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό των Αγ. Αναργύρων και συμμετείχε στη λιτάνευση της εικόνας. Παραβρέθηκε επίσης στην εκδήλωση μνήμης και τιμής που ακολούθησε, στο μνημείο της απελευθέρωσης.

 

Στην αίθουσα του Δημαρχείου Αρναίας πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των εισαχθέντων μαθητών των Λυκείων της Αρναίας, στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Ο κ. Καρανάσιος, στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:

 

«Τη σημερινή ιστορική ημέρα για την πόλη της Αρναίας, πέραν των συναισθημάτων της υπερηφάνειας και της χαράς για την απελευθέρωση της πόλης και της βόρειας Χαλκιδικής, ως εκπρόσωπος του κοινοβουλίου μεταφέρω μήνυμα αισιοδοξίας για το μέλλον του τόπου αυτού, οι κάτοικοι του οποίου πριν από εκατό και πλέον χρόνια έδωσαν τον υπέρτατο αγώνα για να ελευθερωθούν και να ξεκινήσουν τη νέα πορεία της ανασυγκρότησης και της δημιουργίας. Μεγάλος είναι ο αγώνας που δίνουμε και σήμερα όλοι μαζί και ο καθένας μας ξεχωριστά για να πετύχουμε την έξοδο της πατρίδας μας από την οικονομική κρίση και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε. Τον δικό τους σκληρό αλλά αποδοτικό αγώνα, έδωσαν και οι νέοι τους οποίους βραβεύουμε σήμερα για την είσοδο τους στην ανώτερη εκπαίδευση. Τους συγχαίρουμε και τους υπενθυμίζουμε ότι είναι αυτοί που θα κληθούν να οδηγήσουν τον τόπο αυτό ακόμα πιο ψηλά».