Κοινοβουλευτική Δράση

Ερώτηση για μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών απο το 65ο στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης
Ερώτηση για μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών απο το 65ο στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης

Ο Ευθ.Καρανάσιος, βουλευτής Χαλκιδικής συνυπέγραψε ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βρούτση Ιωάννη με θέμα:α) Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο στο 62ο  έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και  β) Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της Αγρότισσας στο 60ο έτος.

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Ο Πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς, ανακοίνωσε μέσα στην Βουλή την μείωση του ορίου συνταξιοδότησης των Αγροτών από το 65ο έτος στο 62ο, με 40 χρόνια ασφάλισης στον ΟΓΑ. Η εξαγγελία του Πρωθυπουργού χαροποίηση τους αγρότες μας, γιατί αίρεται η αδικία απέναντί τους.

Οι αγρότες μας που παλεύουν με την γη, κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε βαριές και ανθυγιεινές (ράντισμα, λιπάνσεις κλπ) δικαιώνονται από την εξαγγελία του Πρωθυπουργού.

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Η Αγρότισσα όμως είναι σήμερα η μόνη εργαζόμενη γυναίκα η οποία συνταξιοδοτείται στο 62ο  έτος με 40 χρόνια ασφάλισης και στο 67ο έτος, εάν δεν έχει 40 χρόνια ασφάλισης. Πρέπει το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας, να μειωθεί από το 62ο έτος της ηλικίας της στο 60ο έτος με 37 τουλάχιστον χρόνια ασφάλισης.

 

 

Ερωτάσθε κ. Υπουργέ

 

α) Τι προτίθεσθε να πράξετε και πότε, σχετικά με την υλοποίηση της εξαγγελίας του Πρωθυπουργού, για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών από το 65οέτος της ηλικίας τους στο 62ο έτος;

 

β) Τι προτίθεσθε να πράξετε, σχετικά με την μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης της αγρότισσας στο 60ο έτος της ηλικίας της με 37 χρόνια ασφάλισης;