Κοινοβουλευτική Δράση

Ερώτηση Ευθ. Καρανάσιου για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης
Ερώτηση Ευθ. Καρανάσιου για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης

 Ο βουλευτής Χαλκιδικής, Ευθύμης Καρανάσιος, συνυπέγραψε κοινή ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας προς τον υπουργό οικονομικών με θέμα «Επιδότηση για το Πετρέλαιο Θέρμανσης». Στην ερώτηση οι βουλευτές αναφέρουν:

 

«Λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής περιόδου και αναφορικά με το ζήτημα της επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης, επικρατεί απόλυτη σύγχυση. Παρά το γεγονός ότι από τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου επικρατούν χαμηλές θερμοκρασίες, κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει, τι θα ισχύσει τελικά φέτος με τη διαδικασία επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης.

 

Εφόσον οι διακηρύξεις του Υπουργείου Οικονομικών είναι βάσιμες και πράγματι υπάρχει πρόβλεψη για εκταμίευση περίπου 300 εκ. ευρώ, τότε οφείλει το Υπουργείο να οριστικοποιήσει τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος στους δικαιούχους.

Για παράδειγμα, μπορεί το Υπουργείο να προχωρήσει σε έκδοση «κουπονιών» για τους δικαιούχους, για το ποσό που αναλογεί στον καθένα –ανάλογα με το εισόδημά αλλά και τον τόπο διαμονής τους- με το οποίο θα επιδοτείται η αγορά πετρελαίου.

 

Ακολούθως οι πρατηριούχοι, το «κουπόνι» μαζί με την απόδειξη παράδοσης της ποσότητας που αναλογεί σε αυτό, θα μπορούν να το εκταμιεύουν από συγκεκριμένο λογαριασμό από όλες τις τράπεζες.

 

Κατόπιν τούτων…

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ

1. Ποιο είναι το ποσό, το οποίο έχει προβλεφθεί για να εκταμιευθεί φέτος, για την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης;

 

2. Η διαδικασία επιδότησης των δικαιούχων, θα προβλέπει το ποσό που αναλογεί να

δίνεται προκαταβολικά;