Δραστηριότητες

Ευθύμης Καρανάσιος «Απαιτείται συνέργεια όλων για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων».
Ευθύμης Καρανάσιος «Απαιτείται συνέργεια όλων για την ανακούφιση των κτηνοτρόφων».

Την ανάγκη στήριξης της κτηνοτροφίας τόνισε ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρτίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, στο χαιρετισμό του για την έναρξη της 4ης Γιορτής Κτηνοτροφίας που διοργανώθηκε και φέτος 4-6 Σεπτεμβρίου, με στόχο την προβολή, την προώθηση και την ανάδειξη των ποιοτικών πλεονεκτημάτων των ντόπιων προϊόντων που παράγουν οι κτηνοτρόφοι της Γαλάτιστας.

 «Η περιοχή του Ανθεμούντα ήταν παλαιότερα και ευτυχώς παραμένει μία από τις μεγαλύτερες κτηνοτροφικές περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά δεν παραβλέπουμε ότι τα τελευταία χρόνια η κτηνοτροφία συρρικνώνεται δραματικά αφού δεν αποφέρει σημαντικό εισόδημα. Απαιτείται η συνέργεια όλων των τοπικών φορέων, για να στηριχτούν και να ανακουφιστούν οι κτηνοτρόφοι, για τους οποίους ελάχιστα έγιναν από όλες τις κυβερνήσεις», τόνισε με έμφαση ο κ. Καρανάσιος.

«Αν δεν υπάρξει σοβαρή στήριξη του πρωτογενούς τομέα δεν μπορούν οι νέοι άνθρωποι να ασχοληθούν με την κτηνοτροφία ώστε να πετύχουμε την αύξηση της απασχόλησης και την ενδυνάμωση της οικονομίας μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής κ. Καρανάσιος. Σημείωσε επίσης ότι «τα προβλήματα των κτηνοτρόφων είναι εντονότερα σήμερα λόγω της κρίσης, καθώς η περιορισμένη ρευστότητα περιορίζει τις κινήσεις της πολιτείας ως προς τις υποχρεώσεις απέναντι τους. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και με τις πιέσεις που ασκούμε όλοι οι βουλευτές, καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες να αποδίδονται εγκαίρως οι ενισχύσεις, η επιστροφή του ΦΠΑ για τα προϊόντα που πωλούν, οι αποζημιώσεις που δικαιούνται. Όλα αυτά όμως γίνονται πλέον με καθαρότητα και ισότητα για να εκλείψει η πρακτική του παρελθόντος των ανεξέλεγκτων παροχών και διευκολύνσεων για λίγους».

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο κ. Καρανάσιος, ανέφερε: «Προχωράμε με σταθερό βηματισμό και δίνουμε λύσεις στο μέτρο των οικονομικών δυνατοτήτων τις οποίες οφείλουμε όλοι μας να μην ξεχνάμε και κυρίως τα κόμματα της αντιπολίτευσης τα οποία ανέξοδα υπόσχονται παροχές οι οποίες είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν».