Συνεντεύξεις και άρθρα

Ευθ.Καρανάσιος «Να ακυρώσουμε την αστάθεια και την υπονόμευση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ευθ.Καρανάσιος «Να ακυρώσουμε την αστάθεια και την υπονόμευση που επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησε ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, στον περιφερειακό τηλεοπτικό σταθμό TV ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ, τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2014.

- Η κυβέρνηση σε κάθε ευκαιρία αναφέρεται στη διασφάλιση της σταθερότητας και της πολιτικής ομαλότητας στην Ελλάδα. Προφανώς και υπάρχουν λόγοι, ποιοι είναι αυτοί;

Υπάρχουν λόγοι και μάλιστα μεγάλης σημασίας που υπαγορεύουν επιτακτικά τη σταθερότητα και την ομαλότητα στην πατρίδα μας. Η οικονομία, η εθνική ασφάλεια, η δημοκρατία. Σοβαρά ζητήματα με τα οποία κανείς  δεν δικαιούται να παίζει.

Παρόλα αυτά, η αντιπολίτευση ανεύθυνα στήνει στο δρόμο της χώρας τρισδιάστατο σκηνικό αστάθειας, αδιαφορώντας για τις συνέπειες, επειδή έτσι εξυπηρετεί τις δικές της επιδιώξεις και σκοπιμότητες.

- Τι εννοείτε όταν λέτε τρισδιάστατο σκηνικό αστάθειας;

Το πρώτο, έχει να κάνει με το σχέδιο διάλυσης της Βουλής, με αφορμή την προεδρική εκλογή, με σκοπό να συρθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές. Πρόκειται για απροκάλυπτο θεσμικό εκβιασμό, γιατί πολύ απλά, σκοπός και βούληση του συνταγματικού νομοθέτη ήταν  να υποδείξει, να προτρέψει, να ενθαρρύνει την οικοδόμηση  συναίνεσης γύρω από ένα πρόσωπο ευρείας αποδοχής και όχι να δώσει σε μια μειοψηφία 121 βουλευτών το δικαίωμα να σύρουν εκβιαστικά τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, απέναντι στη βούληση των πολλών. Είναι θεσμικά και πολιτικά απαράδεκτο και τυχοδιωκτικό να μετατρέπεται η ψήφος εκλογής Προέδρου σε ψήφο δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης στην οποία μάλιστα η μειοψηφία επιβάλλει την βούληση της στην πλειοψηφία.  Πολύ περισσότερο όταν η κυβέρνηση, μέχρι την Προεδρική εκλογή του προσεχούς Φεβρουαρίου, θα έχει λάβει όχι μια αλλά δύο φορές την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Μια φορά με την πρόσφατη ψήφο εμπιστοσύνης της 10ης  Οκτωβρίου και δεύτερη, όταν σε δύο μήνες η ψήφος έγκρισης του προϋπολογισμού θα επιβεβαιώσει την πρώτη, θωρακίζοντας έτσι την “δεδηλωμένη’’ που έχει η κυβέρνηση.  

Το δεύτερο, είναι το οργανωμένο σχέδιο τρομοκράτησης των βουλευτών που χωρίς το παραμικρό στοιχείο καθυβρίζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ ως «πληρωμένοι». Σκοπός είναι να υποχρεωθούν, υπό την πίεση απειλών και εκβιασμών,   να συμπράξουν στη συνταγματική εκτροπή που ετοιμάζει η Κουμουνδούρου με την άρνηση να στηρίξει οποιοδήποτε υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας «ακόμα και τον Θεό τον ίδιο», όπως λένε στελέχη της. Είναι απροκάλυπτα οργανωμένο το σχέδιο αυτό, αφού το σπίρτο της πυροδότησης παραδίδεται από το ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ στο άλλο και η φωτιά του φανατισμού, της πόλωσης και του διχασμού, γίνεται όλο και πιο έντονη.  

Το τρίτο, συνδέεται με τα προηγούμενα, καταλήγει στην εκβιαστική απειλή του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει καμία προηγούμενη συμφωνία σε ότι αφορά στην έξοδο από τα μνημόνια και τη διαχειρισιμότητα του δημόσιου χρέους. Πρόκειται για μια νάρκη που, απλά και μόνο η ύπαρξή της, προκαλεί ήδη αρνητικές συνέπειες. Μιλάμε λοιπόν για σκηνικό υπονόμευσης, το οποίο απειλεί ευθέως την πολιτική και την οικονομική σταθερότητα, παράγει ήδη πολύ αρνητικά αποτελέσματα και, εάν «ου μη γένοιτο»  επιβεβαιωθούν οι κατασκευαστές αυτού του σκηνικού, οι συνέπειες θα είναι τραγικές. 

Αυτή την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για αστάθεια και υπονόμευση οφείλουμε ενωμένοι, δυνατοί, με πίστη και επιμονή να την ακυρώσουμε. Δεν πρέπει να αφήσουμε χωρίς απάντηση την πολιτική αυτή της επικίνδυνης ανευθυνότητας.  Αυτό μας υπαγορεύει το καλό της χώρας. Είναι  χρέος μας. Το οφείλουμε στους συμπολίτες μας  που με μεγάλες θυσίες έσωσαν την χώρα από την άβυσσο της άτακτης χρεοκοπίας και από την ολική καταστροφή που αυτή  η άτακτη χρεοκοπία θα είχε προκαλέσει.