Δελτία Τύπου

Ευθ. Καρανάσιος: Η αριστεία δεν είναι ελάττωμα
Ευθ. Καρανάσιος: Η αριστεία δεν είναι ελάττωμα

 

Την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Παιδείας, Ν. Φίλης, με μια τροπολογία κατήργησε εμμέσως το θεσμό της αριστείας στα πανεπιστήμια. Με τη συγκεκριμένη ρύθμιση Φίλη, υποτροφίες θα μπορούν πλέον να δίδονται όχι μόνο σε αριστούχους φοιτητές αλλά και σε όσους λαμβάνουν βαθμολογία «Λίαν καλώς», δηλαδή από 6,5 και άνω.

Η αριστεία θεωρείται αδίκημα από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τιμωρείται, η μετριότητα επιβραβεύεται, η λογική της ήσσονος προσπάθειας προτάσσεται έναντι του ζήλου για καλά αποτελέσματα όχι μόνο στα πανεπιστήμια και στην Παιδεία αλλά και στην οικονομία, στην απασχόληση και το Δημόσιο, όπου διορίζονται συγγενείς, συμμαθητές και κομματικοί φίλοι, με μοναδικό προσόν την προσήλωση στο κόμμα και όχι τους μεταπτυχιακούς τίτλους, τα διδακτορικά και τις ξένες γλώσσες.

Η τακτική της ισοπέδωσης έχει αναχθεί σε εθνική στρατηγική από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, αυτή η Ελλάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι προφανές ότι δεν μπορεί να πάει πολύ μακριά. Για το λόγο αυτό και το τελευταίο διάστημα κλιμακώνεται και η έξοδος από τη χώρα ανθρώπων με δυνατά βιογραφικά στις πιο δυναμικές ηλικίες και στις πιο παραγωγικές δραστηριότητες.