Συνεντεύξεις και άρθρα

Η αναισχυντία δεν έχει όριο
Η αναισχυντία δεν έχει όριο

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ νομίζει ότι ακόμη μπορεί να εξαπατά τους Έλληνες συνταξιούχους. Από τη μια τους καταδίκασαν σε πείνα κι από την άλλη ρίχνουν δάκρυ γιατί η δική τους κυβέρνηση εφαρμόζει αυτά που οι ίδιοι ψήφισαν.

Ήρθαν στη Βουλή και ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο Βαρουφάκη που θα μας πάρει καμιά πενηνταριά χρόνια για να πληρώσουμε τα εκατό δισεκατομμύρια ζημία που προξένησε στην ελληνική οικονομία.

Τον Αύγουστο 2015, ενώ είχαν τη μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουν έντιμη και ειλικρινή συνεργασία με την αντιπολίτευση για να βγούμε από τη δίνη, προκήρυξαν και δεύτερες εκλογές με σύνθημα: «Ή εμείς ή αυτοί» κι έτσι ήρθε το δεύτερο μνημόνιο Τσίπρα και πάλι έκαναν συνεδριάσεις και πάλι τους έπεισε ο πρόεδροτους να ψηφίσουν τα νέα μέτρα γιατί δεν θα είχαν έλεγε καμία επίπτωση, αφού εκείνος ο μάγος, θα έφερνε αντίμετρα που θα ισοστάθμιζαν και ξαναψήφισαν «με τα δυο τους χέρια», ως μαραί παρθέναι, εξαπατηθείσες δις…

Τώρα, εμφανίστηκαν καμιά τριανταριά βουλευτές από τους δήθεν εξαπατηθέντες να «απαιτούν» να μην κοπούν οι συντάξεις- να μη γίνονται κατασχέσεις των συντάξεων και άλλα συναφή. Είναι αυτοί που δυο φορές ψήφισαν να κοπούν οι συντάξεις και να γίνουν μικρό βοήθημα που φτάνει για την πρώτη εβδομάδα του μήνα. Είναι αυτοί που έβγαιναν στα χωριά και χτυπούσαν τις πλάτες των γερόντων και τους υπόσχονταν και δέκατη Τρίτη σύνταξη, εν γνώσει τους ότι τους εξαπατούσαν.

Τώρα ζητούν αυτά που ψήφισαν να μην ισχύσουν!

Ίχνος φιλότιμου δεν έχουν, εξευτελίζονται για να κρατήσουν την καρέκλα τους, καταδικάζοντας τα γεροντάκια στην πείνα.

Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής ΝΔ στη Χαλκιδική.


Προηγόυμενο άρθρο
«Οι αγανακτισμένοι»