Συνεντεύξεις και άρθρα

Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
Η παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

 

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ένας από τους τελευταίους ηγέτες τις τελευταίες δεκαετίες, αφήνει ως παρακαταθήκη του την επιμονή και την πίστη στο όραμα μιας ευρωπαϊκής και σύγχρονης Ελλάδας και στην εφαρμογή μεταρρυθμίσεων σε όλους τους τομείς, χωρίς το φόβο του πολιτικού κόστους.

 

Η προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη πολεμήθηκε από το λαϊκισμό και τις εντονότατες αντιδράσεις της τότε αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και από γνωστούς και μη εξαιρετέους συνδικαλιστές. Θυμηθείτε τη στάση τους, αλλά και ποια κατάσταση επικρατούσε στην Αθήνα τότε. Βεβαίως είναι γνωστά και τα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, θα πρέπει να μην υποκύψουμε στον πειρασμό να αντιπαρατεθούμε σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με το ίδιο όπλο, τις κραυγές και τον οχετό ύβρεων, όπως έπραξαν τα συγκεκριμένα κόμματα απέναντι στην προηγούμενη κυβέρνηση.

 

Μεμονωμένες φωνές τέτοιου είδους, πάντα θα υπάρχουν, αλλά στη ΝΔ σήμερα, σε αντίθεση με τα κόμματα που κυβερνούν τη χώρα, δεν είναι κυρίαρχες αυτές οι παραφωνίες και ουδείς αμφιβάλλει για το ισχυρό μεταρρυθμιστικό πρόσημο της ΝΔ και τα ισχυρά διαπιστευτήρια του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρώην βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ.