Δελτία Τύπου

Με λαμπρότητα γιόρτασε η Αρναία τα 102 χρόνια από την απελευθέρωσή της.
Με λαμπρότητα γιόρτασε η Αρναία τα 102 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της ΝΔ κ. Ευθύμης Καρανάσιος, παρακολούθησε την Επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση της Αρναίας στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, το Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014. Στη συνέχεια, ο βουλευτής παρέστη στη λιτάνευση της ιεράς εικόνας των Αγίων Αναργύρων.

«Σήμερα συμπληρώνονται 102 χρόνια από την απελευθέρωση της Αρναίας και της Βόρειας Χαλκιδικής. Το μεγάλο ιστορικό γεγονός συμπίπτει με την ημέρα μνήμης των Αγίων Αναργύρων. Συμμετέχω στο διπλό εορτασμό της Αρναίας με σεβασμό απέναντι σε όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την πατρίδα, για την απελευθέρωση της Μακεδονία μας. Σε μας μένει τώρα, να μιμηθούμε την τόλμη τους στον αγώνα που δίνουμε σήμερα για την Ελλάδα κι όπως εκείνοι όλοι μαζί κατόρθωσαν να κερδίσουν την ελευθερία τους σήμερα πάλι όλοι μαζί χαράζουμε μια νέα πορεία για την πατρίδα μας», υπογράμμισε μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο βουλευτής Χαλκιδικής κ. Ευθύμης Καρανάσιος.

Μετά την περιφορά της εικόνας των Αγίων, τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του μνημείου της Απελευθέρωσης. Στεφάνι κατέθεσε ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, εκπροσωπώντας το ελληνικό κοινοβούλιο.  

Τελετή βράβευσης εισαχθέντων μαθητών

Στην αίθουσα του πρώην Δημαρχείου Αρναίας πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των εισαχθέντων μαθητών των Λυκείων της Αρναίας, στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.