Δελτία Τύπου

Να παραταθεί η τοποθέτηση μετρητικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις.
Να παραταθεί η τοποθέτηση μετρητικού εξοπλισμού στις γεωτρήσεις.

Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ τους ο κ. Ευθύμης Καρανάσιος, κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών κ. Ντινόπουλο και Αγροτικής Ανάπτυξης - Τροφίμων κ. Καρασμάνη, σχετικά με την υποχρέωση των αγροτών να τοποθετήσουν μετρητικό εξοπλισμό. Επικαλούνται την οικονομική αδυναμία των αγροτών και ζητούν την παράταση υλοποίησης του μέτρου. Συγκεκριμένα αναφέρουν:

 

Μεγάλη αναστάτωση επικρατεί στις τάξεις των αγροτών της χώρας μας, οι οποίοι το τελευταίο διάστημα καλούνται να δηλώσουν την έναρξη μετρητικού εξοπλισμού,  καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα επιβληθούν κυρώσεις, ακόμα και ανάκληση της άδειας λειτουργίας της γεώτρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εν λόγω αγρότες, οι οποίοι κλήθηκαν να νομιμοποιήσουν τις γεωτρήσεις, υπέστησαν αφενός τεράστια ταλαιπωρία εξαιτίας του δαιδαλώδους γραφειοκρατικού συστήματος που επικρατεί στη χώρα μας , αφετέρου δαπάνησαν μεγάλα ποσά για να εκδώσουν τις συγκεκριμένες άδειες.

Σε μία περίοδο που η οικονομική κρίση έχει συρρικνώσει τα εισοδήματα των συμπολιτών μας και δη των αγροτών , υποβαθμίζοντας σημαντικά το βιοτικό τους επίπεδο και με τη φετινή χρονιά να χαρακτηρίζεται κυριολεκτικά καταστροφική για τις καλλιέργειές τους, το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για την τοποθέτηση του μετρητικού εξοπλισμού είναι αρκετά υψηλό, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν δύνανται να ανταποκριθούν. Όπως και εσείς γνωρίζετε, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί έναν από τους  βασικότερους πυλώνες για την ανάταξη και ανάταση της εθνικής μας οικονομίας και γι΄ αυτό το λόγο η πολιτεία οφείλει έμπρακτα να στηρίξει την αγροτική παραγωγή και τον Έλληνα παραγωγό που μετά βίας ικανοποιεί τις βασικές του ανάγκες.

 
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός

Σε τι ενέργειες προτίθεται  να προβεί το Υπουργείο, προκειμένου να δοθεί παράταση για την τοποθέτηση του απαιτούμενου  μετρητικού εξοπλισμού μετά την παρέλευση του προβλεπόμενου χρόνου των έξι μηνών από την έκδοση της άδειας λειτουργίας της γεώτρησης, ώστε να  διευκολυνθούν κατά το δυνατόν οι αγρότες της χώρας μας και να μην υποστούν τις κυρώσεις που ορίζονται στο Ν.3199;

 

Ο ερωτώντες  Βουλευτές

ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΛΕΙΑΣ

ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΖΑΜΤΖΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ

ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΗΛΙΑΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

ΣΑΜΠΑΖΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΔΡΑΜΑΣ

ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ  -ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

ΣΚΡΕΚΑΣ ΚΩΣΤΑΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΜΑΚΡΗ  - ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΚΟΝΔΡΑ ΑΣΗΜΙΝΑ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΤΑΜΗΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ  - ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΓΕΩΡΓΑΝΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΙΛΚΙΣ

ΜΑΝΔΡΕΚΑ ΑΣΠΑΣΙΑ – ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ