Δελτία Τύπου

Οι αλήθειες που φοβάται η αντιπολίτευση
Οι αλήθειες που φοβάται η αντιπολίτευση

Η κυβέρνηση δεν μιλάει για λανθασμένες προβλέψεις αλλά για την αλήθεια που φοβάται η αντιπολίτευση.

 

Αλήθεια 1

Η Ελλάδα θα έχει μηδενικό δημοσιονομικό έλλειμμα. Θα καλύπτουμε και τους τόκους και έτσι δεν θα προστίθεται χρέος. Στον τρίτο χρόνο διακυβέρνησης το έλλειμμα μηδενίζεται μετά από 40 χρόνια

Αλήθεια 2

Μετά από έξι χρόνια ύφεσης η ανάκαμψη άρχισε, η ανεργία πέφτει και τα επόμενα χρόνια η ανάπτυξη θα είναι πολύ ισχυρή. Και όλα αυτά όταν αναθεωρούνται προς τα κάτω οι προβλέψεις για την Ευρώπη. Η ανεργία θα πέσει κάτω από το 23% την επόμενη χρονιά και κάτω από 20% την μεθεπόμενη. Κάποιοι αυτά δεν θέλουν να τα ακούν γιατί τους στεναχωρούν.

Αλήθεια 3

Βγήκαμε στις αγορές και δανειζόμαστε με λογικά επιτόκια

Αλήθεια 4

Το χρέος άρχισε να μειώνεται ονομαστικά και θα μειώνεται και ως ποσοστό του ΑΕΠ Θα πέσει και άλλο

Αλήθεια 5

Η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί άλλο Μνημόνιο. Δεν χρειαζόμαστε καν τα χρήματα από το τωρινό μνημόνιο. Μπορούμε να βγούμε από το μνημόνιο ενάμισι χρόνο νωρίτερα. Αυτός είναι ο στόχος μας αυτή είναι η στρατηγική μας. Φαίνεται και στην δήλωση της κας Λαγκάρντ που είπε ότι η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο και μπορεί να σταθεί μόνη της. Η κα Λαγκάρντ θεωρεί ότι πρέπει να δοθεί στην Ελλάδα μία προληπτική γραμμή χρηματοδότησης, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει κριθεί. Η αποσύνδεση δεν πρέπει να είναι συγκρουσιακή. Οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν, αλλά θα είναι μεταρρυθμίσεις που εμείς προτείνουμε. Κάποιοι δεν το θέλουν σκέφτονται τώρα τί θα γίνουμε χωρίς βαρβάρους.

Αλήθεια 6

Οι φοροελαφρύνσεις και η ανακούφιση άρχισαν. Υπάρχουν στο προσχέδιο του προϋπολογισμού, μείωση κατά 30% του πετρελαίου θέρμανσης και του επιδόματος αλληλεγγύης, διατήρηση του επιδόματος θέρμανσης. Δεν υπάρχουν νέοι φόροι το 2015. Τα έσοδα θα έρθουν λόγω της ανάπτυξης. Αυξήσεις στα σώματα ασφαλείας και στις ένοπλες. Σταδιακά θα πάρουν πίσω τα τρία τέταρτα των περικοπών. Οι δόσεις για τα χρέη προς το δημόσιο θα αυξηθούν στις 72 με 100 και θα μειωθούν οι προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Θα φροντίσουμε όσοι έκαναν ρύθμιση να έχουν καλύτερη μεταχείριση. Επίσης επεξεργαζόμαστε την πολύ κρίσιμη ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια. Θα προχωρήσουμε σε ρύθμιση για την συντριπτική πλειοψηφία των οφειλετών.

Αλήθεια 7

Τεστ αντοχής τραπεζών. Θα αρχίσουν να δίνουν ρευστότητα. Η βιωσιμότητα του χρέους θα ανακηρυχθεί επίσημα και η οικονομία μας θα αναβαπτιστεί. Θα προχωρήσουμε με νέα συμφωνία ανάπτυξης για την μεταμνημονιακή εποχή.