Δελτία Τύπου

Ομάδα Δασών: Προς τη σωστή κατεύθυνση το σ/ν για τα εκχερσωμένα
Ομάδα Δασών: Προς τη σωστή κατεύθυνση το σ/ν για τα εκχερσωμένα

Η Ομάδα Δασών συνεδρίασε εκτάκτως, την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014 με τη συμμετοχή του βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου και αντικείμενο την εξέταση του σχεδίου νόμου που παρουσίασε το Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη νομιμοποίηση των παρανόμως εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων και τη μετατροπή τους σε αγρούς.

Τα μέλη της ομάδας εργασίας για τα Δάση, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την απόφαση του Υπουργείου να λύσει οριστικά το πρόβλημα χιλιάδων αγροτών της Χαλκιδικής, οι οποίοι αν και καλλιεργούσαν επί πολλά χρόνια εκτάσεις τις οποίες εκχέρσωσαν οι παππούδες και οι πατεράδες τους, έρχονταν αντιμέτωποι με τις δασικές αρχές, οι οποίες σε κάθε ευκαιρία προέβαλαν τις αξιώσεις τους.

Επίσης, εκφράστηκαν θετικά για τις συνεχείς και πιεστικές παρεμβάσεις του κ. Καρανάσιου στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην υιοθέτηση της πρότασης τους για την νομιμοποίηση των παρανόμως εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων για αγροτική χρήση.

Κατά την εξέταση του προτεινόμενου νομοσχεδίου, το οποίο θα εισαχθεί για ψήφιση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, έκριναν ότι διέπεται από μια νέα αντίληψη διευθέτησης χρόνιων εκκρεμοτήτων προς όφελος και του κράτους και των πολιτών.

Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας Δασών για την πολύτιμη συνεισφορά τους στο συγκεκριμένο θέμα, με την επιστημονική κατάρτιση και τις προτάσεις τους οι οποίες όπως αποδείχτηκε δεν πέρασαν απαρατήρητες στο αρμόδιο Υπουργείο.