Ομάδες Δράσης

Καινούργιες ομάδες από ανθρώπους του Τόπου μας αρχίζουν δράση!

Είμαστε στην αρχή της δημιουργίας ομάδων δράσης με σκοπό να μοιραστούμε την πληροφόρηση, την εμπειρία, το σεβασμό, τη συμμετοχή στις αποφάσεις, το κέφι, τη συλλογική μας δύναμη, τη χαρά της συνεργασίας για να παρέμβουμε και να φέρουμε αλλαγές σε θέματα/κλειδιά που αφορούν τη γειτονιά μας, το χωριό μας, τη Χαλκιδική μας, που επηρεάζουν τις ζωές μας και τον κόσμο που μας περιβάλλει.

 Όλοι μαζί πιστεύουμε ότι κρατάμε στα χέρια μας τη δύναμη να αλλάξουμε προς το καλύτερο τις ζωές μας και τον Τόπο μας.

  • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
  • ΔΙΑΒΡΩΣΗ
  • ΥΓΕΙΑ
  • ΦΡΑΓΜΑ ΟΛΥΝΘΟΥ
  • ΦΡΑΓΜΑ ΧΑΒΡΙΑ
  • ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
  • ΔΑΣΗ
  • ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ

Ομάδα δράσης για τον τουρισμό

Συνάντηση με εκπροσώπους φορέων του τουρισμού πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013 στο γραφείο του βουλευτή Χαλκιδικής κ. Ευθύμη Καρανάσιου μετά από πρόσκληση του ίδιου για την καταγραφή των προβλημάτων στον τουριστικό κλάδο.

Από τη συζήτηση προέκυψε σειρά θεμάτων για τα οποία κρίνεται απαραίτητη η δρομολόγηση κυβερνητικών παρεμβάσεων προς επίλυση προβλημάτων, και  αναβάθμισης των υποδομών, των υπηρεσιών και του περιβάλλοντος, με στόχο την περαιτέρω προσέγγιση των ποιοτικών προϋποθέσεων που θέτει η διεθνής τουριστική αγορά.

Συγκεκριμένα, τα θέματα που καταγράφτηκαν και συζητήθηκαν είναι:

- Η αδειοδότηση γενικά των ενοικιαζομένων δωματίων και η δυνατότητα αδειοδότησης 2 κλειδιών, όπως επίσης η δυνατότητα αναγνώρισης ως τουριστικές κατοικίες, κτίσματα και κάτω των 100 τ.μ.

- Καλύτερη αντιμετώπιση της καθαριότητας δημόσιων χώρων από τους Δήμους και της διαχείρισης των απορριμμάτων με τους ΧΥΤΑ αλλά και με εργοστάσιο διαλογής.

- Η αντιμετώπιση της μάστιγας της ελεύθερης κατασκήνωσης με την ανάθεση της αρμοδιότητας στους Δήμους.

- Η επαρκής συντήρηση και σήμανση του οδικού δικτύου.

- Η επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των εκτελούμενων οδικών έργων και ο προγραμματισμός για την κατασκευή των υπό μελέτη οδικών αξόνων Ν. Μουδανιών – Σιθωνίας και Θεσσαλονίκης - Αγίου Όρους.

- Η διερεύνηση της δυνατότητας για σιδηροδρομική σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Ν. Μουδανιά – Πολύγυρο – προ του Άθω περιοχή.

- Η επίλυση των προβλημάτων που εμποδίζουν την κατασκευή του λιμανιού της Ουρανούπολης, πύλης εισόδου στο Αγ. Όρος.

- Η επίσπευση των διαδικασιών για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος κατασκευής φραγμάτων με πρωτεύοντα στόχο την εξασφάλιση επαρκούς υδροδότησης της νότιας Χαλκιδικής.

- Οι στοχευμένες δράσεις προβολής του τουριστικού προϊόντος σε νέες τουριστικές αγορές.

- Η εκπαίδευση – κατάρτιση του προσωπικού τουριστικών επιχειρήσεων, μέσω λειτουργίας ΚΕΚ της Ένωσης Ξενοδόχων.

Ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος, ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας δράσης Τουρισμού για τη συμβολή τους στο κοινοβουλευτικό έργο του και διαβεβαίωσε ότι όλο το πακέτο των θεμάτων θα προωθηθεί στο αρμόδιο υπουργείο τουρισμού για επεξεργασία και δρομολόγηση παρεμβάσεων.

Ομάδα δράσης για τη διάβρωση

Συνάντηση των μελών της ομάδας εργασίας που διαχειρίζεται το θέμα της διάβρωσης των ακτών από τη θάλασσα, έγινε την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013 με τη συμμετοχή του βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου στο πολιτικό του γραφείο στον Πολύγυρο.

Από τη συζήτηση διαπιστώθηκε ότι το πρόβλημα της διάβρωσης χερσαίων εκτάσεων από τη θάλασσα, κυρίως στις ακτές της Καλαμαριάς και της Κασσάνδρας, επιδεινώνεται με αποτέλεσμα να απασχολεί ιδιαίτερα τις Δημοτικές αρχές αλλά και τους ιδιοκτήτες παραθαλάσσιων κατοικιών και οικοπέδων.

Ο βουλευτής ανέλαβε την πρωτοβουλία να επισκεφτεί το υπουργείο περιβάλλοντος για να συζητήσει το θέμα με τους αρμόδιους, να καταθέσει μελέτες που έχουν συντάξει οι Δήμοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος και να ζητήσει την έναρξη των διαδικασιών για την υλοποίηση έργων που θα θωρακίζουν τις ακτές της Χαλκιδικής.

Ομάδα υγείας

Με τη συμμετοχή του βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου, συνεδρίασε η Ομάδα εργασίας Υγείας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014.

Στη συνάντηση αναφέρθηκαν τα πολύ σοβαρά  ζητήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Χαλκιδικής και οι προτάσεις των μελών της ομάδας οι οποίες στοχεύουν όχι μόνο στην εύρυθμη λειτουργία του αλλά και στην αναβάθμιση του, προκειμένου να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες και στις προσδοκίες των πολιτών για καλύτερη παροχή υπηρεσιών.

Η αδυναμία της λειτουργίας  της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας της έλλειψης γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και παρά την ύπαρξη του απαιτούμενου εξοπλισμού,  προκαλεί σημαντικά προβλήματα γιατί δεν μπορεί να υπάρξει στήριξη των κλινικών του νοσοκομείου και ιδιαιτέρως της χειρουργικής κλινικής που ενεργεί το σύνολο των επεμβάσεων του νομού.

Ανάμεσα στα προβλήματα που έχουν προκύψει είναι και η έλλειψη γιατρών, ορθοπεδικών, αναισθησιολόγων και γυναικολόγων με τους οποίους πρέπει άμεσα να στελεχωθούν οι αντίστοιχες κλινικές.       

Ένα άλλο ένα θέμα που συζητήθηκε είναι η λειτουργία της παθολογικής κλινικής στη νέα πτέρυγα του νοσοκομείου, με στόχο την αποσυμφόρηση και τις καλύτερες υπηρεσίες.

Τέθηκε επίσης το ζήτημα της έλλειψης  ρευστότητας που αντιμετωπίζει η χώρα και κατ επέκταση τα νοσοκομεία με επακόλουθο να μη γίνονται επαρκώς οι  προμήθειες.

«Πρόκειται για ένα πλέγμα ιδιαίτερα σημαντικών προβλημάτων τα οποία πρέπει να λυθούν άμεσα και για το σκοπό αυτό θα συνεργαστώ με την ηγεσία του υπουργείου υγείας, με αίτημα την εξεύρεση λύσεων όσο το δυνατόν συντομότερα με στόχο πάντα τη σωστή ιατρική περίθαλψη τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής μας», σημείωσε ο Βουλευτής κ. Καρανάσιος.

Φράγμα Ολύνθου

Η ομάδα δράσης που παρακολουθεί την υπόθεση κατασκευής φραγμάτων στη Χαλκιδική, συνεδρίασε στις 17 Μαΐου 2013 στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ε. Καρανάσιου. Τα μέλη της ομάδας συζήτησαν για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα εξασφαλίσει ο Νομός μας απο τη κατασκευή των φραγμάτων Ολυνθίου, Χαβρία και Πετρένια.

Η κατασκευή των φραγμάτων θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδρευσης στη Σιθωνία, τη Κασσάνδρα και τη Καλαμαριά. Τέλος, η ομάδα εργασίας ανέλαβε τη παρακολούθηση των συντασσόμενων υδρογεωλογικών μελετών.

Φράγμα Χαριά

Η ομάδα δράσης που παρακολoυθεί την υπόθεση κατασκευής φραγμάτων στη Χαλκιδική, συνεδρίασε στις 17 Μαίου 2013 στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Ε. Καρανάσιου. Τα μέλη της ομάδας συζήτησαν για τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που θα εξασφαλίσει ο Νομός μας απο τη κατασκευή των φραγμάτων Ολυνθίου, Χαβρία και Πετρένια.

Η κατασκευή των φραγμάτων θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης και άρδρευσης στη Σιθωνία, τη Κασσάνδρα και τη Καλαμαριά. Τέλος, η ομάδα εργασίας ανέλαβε τη παρακολούθηση των συντασσόμενων υδρογεωλογικών μελετών.

 

Ομάδα δράσης για τον πολιτισμό

Συνάντηση των μελών της ομάδας δράσης για θέματα Πολιτισμού πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιου, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014 στο πολιτικό του γραφείο.

Τα μέλη της ομάδας, τα οποία εκπροσωπούν φορείς πολιτισμού της Χαλκιδικής και διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, πρότειναν στη συζήτηση σειρά ουσιαστικών και ιδιαίτερων θεμάτων που καλύπτουν ευρύ φάσμα δράσεων οι οποίες αναφέρονται στις υποδομές και στην οικονομική στήριξη θεσμοθετημένων εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στο νομό. Συγκεκριμένα:

Προτάθηκε η δημιουργία πολιτιστικού πάρκου στο σπήλαιο Πετραλώνων, μνημείο παγκόσμιου ενδιαφέροντος, το οποίο θα μπορέσει να αναδείξει ακόμα περισσότερο το σπήλαιο και το μουσείο, αλλά να λειτουργήσει και ως μία επιπλέον εστία πολιτισμού στη Χαλκιδική. Τονίστηκε με έμφαση η κατάλληλη αξιοποίηση της δυνατότητας που υπάρχει ώστε να προταθεί το σπήλαιο των Πετραλώνων ως μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς στην UNESCO.

Την ομάδα δράσης για τον πολιτισμό απασχόλησαν επίσης:

-          η εξασφάλιση της προσβασιμότητας στην  Μονή Ζυγού, με την κατασκευή δρόμου.

-          η στήριξη συλλογικών ενεργειών για την ανάδειξη της διώρυγας του Ξέρξη.

-          η επαναδραστηριοποίηση του πετυχημένου θεσμού ¨μαθητικό φεστιβάλ ντοκιμαντέρ¨.

-          Η οικονομική στήριξη, στο μέτρο του δυνατού, των πολιτιστικών δράσεων που γίνονται στη Χαλκιδική.

Ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος, ευχαρίστησε τα μέλη της ομάδας για τις εμπεριστατωμένες προτάσεις τους, για το ζωηρό και διαρκές ενδιαφέρον τους για την προώθηση του πολιτισμού στη Χαλκιδική και διαβεβαίωσε ότι με προσωπική πρωτοβουλία, όλα τα ζητήματα που τέθηκαν θα αποτελέσουν αντικείμενο συζήτησης στα αρμόδια υπουργεία και οργανισμούς.

 

Ομάδα δράσης για τα δάση

Στην ομάδα δράσης για τα δάση συμμετέχουν Δασικοί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης.

Η ομάδα δράσης μετά από επανειλημμένες συναντήσεις και συνεδριάσεις, κατέληξε σε σημαντικές προτάσεις τις οποίες υπέβαλε στο Βουλευτή Ευθύμη Καρανάσιο και οι οποίες στοχεύουν στη συμπλήρωση και τροποποίηση της δασικής νομοθεσίας.

Οι κωδικοποιημένες προτάσεις της ομάδας δασών αναφέρονται στις αεροφωτογραφίες των ετών 1945 και 1960, στις ανταλλάξιμες εκτάσεις, στις ιδιωτικές άλλοτε δασικού χαρακτήρα εκτάσεις, στην εξαγορά δημοσίων εκτάσεων και οι τιμές εξαγοράς κα.

Ο Βουλευτής Ε. Καρανάσιος, ήδη έχει προωθήσει τις προτάσεις στα αρμόδια Υπουργεία με στόχο να ληφθούν υπόψη.

Ομάδα δράσης για τα αυθαίρετα

Κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή Χαλκιδικής Ε. Καρανάσιου συγκροτήθηκε ομάδα εργασίας αποτελούμενη από μηχανικούς του Νομού. Η ομάδα εργασίας πραγματοποίησε τρεις συνεδρίες, στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή και στην αίθουσα συνεδριάσεων της δημοτικής κοινότητας Καλλικράτειας  με θέμα τη κατάθεση πρότασης που αφορά το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ για τη τακτοποίηση αυθαίρετων κατασκευών. Στη συνέχεια, συντάχθηκε εισήγηση κατόπιν κατάθεσης προτάσεων από τους μηχανικούς.

Ο Βουλευτής Ε. Καρανάσιος έχει ήδη προωθήσει τις σχετικές προτάσεις στο αρμόδιο υπουργείο και  σε συνεργασία και με άλλους Βουλευτές προσπαθούν να λύσουν κατά το δυνατόν περισσότερα προβλήματα ώστε από αυτή τη επεξεργασία να προκύψουν νέες νομοθετικές διατάξεις οι οποίες θα διευκολύνουν όλους.