Δραστηριότητες

Ο Ευθ. Καρανάσιος στον Υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο.
Ο Ευθ. Καρανάσιος στον Υπουργό Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλο.

Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα συναντήθηκαν την Παρασκευή (20/6/14) ο υπουργός Εσωτερικών, Αργύρης Ντινόπουλος και ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Ευθύμης Καρανάσιος.

Καλή δύναμη και επιτυχία στο δύσκολο έργο που ανέλαβε με την τοποθέτηση του στο ΥΠΕΣ, ευχήθηκε στο νέο υπουργό, ο κ. Καρανάσιος και στη συζήτηση που ακολούθησε τον ενημέρωσε για τα γενικότερα προβλήματα των Δήμων της Χαλκιδικής με κυρίαρχο της έλλειψης πόρων. «Οι Δήμοι μας ασφυκτιούν οικονομικά, την ώρα που υποχρεούνται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες που προκύπτουν από την αύξηση του πληθυσμού σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα, κάθε καλοκαίρι», υπογράμμισε.

Η σημαντική έλλειψη προσωπικού στις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης που λειτουργούν στον Πολύγυρο και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, κυριάρχησαν επίσης στη συνάντηση. Ο κ. Καρανάσιος, αναφέρθηκε στις αυξημένες ανάγκες που έχει η Χαλκιδική στη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών και μετέφερε χαρακτηριστικά τη δυσάρεστη εικόνα που παρουσιάζουν οι υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με τις ουρές αναμονής που υπάρχουν καθημερινά κυρίως από αλλοδαπούς οι οποίοι συνωστίζονται για να εξυπηρετηθούν. Ζήτησε την παρέμβαση του κ. Ντινόπουλου, για να αποκατασταθούν οι δυσλειτουργίες αυτές και επιπλέον να πάψει η Χαλκιδική να εμφανίζεται ως φτωχός συγγενής της δημόσιας διοίκησης, όταν η προσφορά της στην οικονομία της χώρας είναι πολλαπλάσια άλλων περιοχών.

 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση του υπουργού κ. Ντινόπουλου ότι θα σταθεί με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στα προβλήματα της Χαλκιδικής και θα επιδιώξει λύσεις, στο μέτρο του δυνατού και των οικονομικών συγκυριών, που θα ικανοποιούν τους φορείς και τους πολίτες της.