Συνεντεύξεις και άρθρα

Ο Τσίπρας λέει μόνο αλήθειες…
Ο Τσίπρας λέει μόνο αλήθειες…

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

 

Ο πολιτικός που αναρριχήθηκε λέγοντας ότι θα σκίσει τα μνημόνια και κρατήθηκε σε αυτήν το Σεπτέμβριο του 2015 επειδή οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλησαν να παραδεχτούν ότι έπεσαν θύματα εξαπάτησης μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, επιτέθηκε στη Ν. Δ. γιατί δεν αναγνωρίζει το έργο του! 

 

Το πρόβλημα για τον σημερινό πρωθυπουργό είναι ότι το μνημόνιο που υπέγραψε και θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση περιέχει μέτρα που θα χαρατσώσουν μισθωτούς, συνταξιούχους και επαγγελματίες.

 

Η τακτική του ΣΥΡΙΖΑ να συκοφαντεί την αντιπολίτευση και να χαμηλώνει διαρκώς το επίπεδο του πολιτικού διαλόγου μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ένα τρόπο, με χιούμορ! Γιατί τα επιχειρήματα Τσίπρα, μόνο γέλια προκαλούν.

 

Ο ίδιος, πριν από λίγους μήνες έλεγε από το βήμα της Βουλής ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα το 2018 μπορεί να επιτευχθεί, όμως η διατήρηση τόσο υψηλών πλεονασμάτων για μεγάλο διάστημα θα πνίξει την οικονομία και θα υπονομεύσει την ανάπτυξη.

 

Πρόκειται για κλασικούς παραμυθάδες που πιστεύουν ότι όσα περισσότερα ψέματα πουν τόσο πιο γρήγορα θα ξεχάσουν οι πολίτες, τώρα όμως που οι αποφάσεις τους πλήττουν ευθέως τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς, τα ψέματα δεν αντιμετωπίζονται με πέτσινες υποσχέσεις , γιατί η μείωση των συντάξεων και οι αυξήσεις των φόρων δεν είναι πέτσινες, αλλά χτυπούν το πετσί των οικονομικά ασθενέστερων…

 

* Ο Ε. Καρανάσιος είναι πρώην βουλευτής της Ν.Δ. στο νομό Χαλκιδικής.

.