Δραστηριότητες

Παρέμβαση του Ευθύμη Καρανάσιου για τις ζημίες από τη χαλαζόπτωση.
Παρέμβαση του Ευθύμη Καρανάσιου για τις ζημίες από τη χαλαζόπτωση.

Μετά τη χτεσινή συνάντηση με παραγωγούς ελιάς, φιστικιού, λαχανικών και την αυτοψία στις πληγείσες από το χαλάζι περιοχές της κεντρικής και νοτιοδυτικής Χαλκιδικής, ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος επικοινώνησε για το θέμα, με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Γιώργο Καρασμάνη.

Ο βουλευτής Χαλκιδικής ενημέρωσε τον κύριο Καρασμάνη, για το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσε η χαλαζόπτωση στις εποχιακές καλλιέργειες και κυρίως σε ελαιώνες, η οποία σε πολλές περιπτώσεις είναι ολική, με αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή των αγροτών μας.

Ζήτησε τη συνδρομή και την άμεση παρέμβαση του στον ΕΛΓΑ για το πρόβλημα που προέκυψε και τόνισε πως πρέπει να υπάρξει άμεση και δίκαιη αποζημίωση των παραγωγών, οι οποίοι μετά και από την περσινή κακή καλλιεργητική χρονιά είναι σε απόγνωση.

Ο υπουργός, δεσμεύτηκε να παρακολουθήσει το θέμα και ζήτησε από το βουλευτή να ενημερώσει τους αγρότες για τη σημασία που έχει η γρήγορη υποβολή των δηλώσεων για τις ζημιές που έπαθαν, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στις διαδικασίες.

«Όσο πιο γρήγορα υποβληθούν οι δηλώσεις, τόσο πιο γρήγορα θα υπάρξουν αποτελέσματα για τους παραγωγούς» τονίζει ο βουλευτής και παροτρύνει τους πληγέντες αγρότες να ανταποκριθούν άμεσα.

Επίσης, στην επικοινωνία που είχε ο κ. Καρανάσιος με παράγοντες του ΕΛΓΑ, απαίτησε να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες τους γρήγορα και όπως πρέπει, χωρίς  γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και καθυστερήσεις οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να οδηγούν τους αγρότες σε μεγαλύτερη απόγνωση.