Συνεντεύξεις και άρθρα

ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Λαϊκισμός.
ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ: Λαϊκισμός.

Η ατάκα Σπίρτζη «Ο Ανδρέας Παπανδρέου μας έχει εμπνεύσει όπως μας εμπνέει σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας», άνοιξε πόλεμο στην κεντροαριστερά.

Μπορεί η διαφορά μεταξύ των δύο, ιστορικά να είναι τεράστια, ωστόσο 35 χρόνια μετά η ιστορία δείχνει να επαναλαμβάνεται δυστυχώς όχι ως φάρσα, αλλά ως τραγωδία.

Το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου είναι αυτό που εισήγαγε το λαϊκισμό στον πολιτικό βίο, καθιέρωσε τις πελατειακές λογικές στο δημόσιο τομέα με διορισμούς και πάσης φύσεως ρουσφέτια.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που έφερε την κοινωνική χρεοκοπία και έθεσε τις βάσεις για την οικονομική χρεοκοπία της χώρας.

 Σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας που έχει εκφράσει επανειλημμένως το  θαυμασμό του για τον Α. Παπανδρέου, είναι αυτός που ως πρωθυπουργός γκρεμίζει ότι είχε απομείνει όρθιο στη χώρα, προσπαθώντας να επιβάλλει ένα νέο κρατικό μοντέλο, με μια λογική διακυβέρνησης που έχει ως μόνο στόχο την παραμονή στην καρέκλα της εξουσίας.

Η Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ τον έφερε στην εξουσία με ψεύτικες  υποσχέσεις και ως διακυβέρνηση πλέον, αναβίωσε τις πιο φαύλες πελατειακές λογικές της δεκαετίας του 1980, που έχουν καταδικαστεί οριστικά στη συνείδηση της κοινής γνώμης και οι οποίες είναι που έφεραν την Ελλάδα ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία.

Σήμερα ζούμε τα ίδια πράγματα, αλλά σε μια πολύ πιο δύσκολη συγκυρία για τη χώρα, οι καταστροφικές επιλογές του «ηγέτη» Αλ. Τσίπρα έχουν πολύ χειρότερες επιπτώσεις από αυτές που είχαν οι πολιτικές που ακολούθησε το «πρότυπο» του σημερινού πρωθυπουργού, ο Α. Παπανδρέου.

 *Ο κ. Καρανάσιος, είναι πρ. Βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική.