Δελτία Τύπου

Σέρβοι βουλευτές στην Αθήνα, συνεργασία και επαφές στη Βουλή
Σέρβοι βουλευτές στην Αθήνα, συνεργασία και επαφές στη Βουλή

Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα  πραγματοποιεί η Ομάδα Φιλίας του  κοινοβουλίου της Σερβίας, από τις 17 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2014, στο πλαίσιο των διμερών επαφών και της συνεργασίας μεταξύ των Κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Την αντιπροσωπεία του Σερβικού Κοινοβουλίου υποδέχτηκε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας κ. Ευθύμιος Καρανάσιος, βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας.

Κατά την τριήμερη παραμονή τους στην Αθήνα οι Σέρβοι βουλευτές, πέραν της επίσημης συνάντησης που θα έχουν στη Βουλή με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σερβίας κ. Ευθύμιο Καρανάσιο, θα έχουν επαφές με  μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.  Θα συνεργαστούν με στελέχη της Υπηρεσίας Εφαρμογής Ευρωπαϊκών    Προγραμμάτων και της Επιστημονικής Υπηρεσίας της Βουλής για τον απολογισμό του Προγράμματος Twinning και τον προγραμματισμό νέων δράσεων.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου κ. Καρανάσιου, η Σερβική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα Τουρισμού κ. Αναστάσιο Λιάσκο.

Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση στη Βουλή και στο Μουσείο της Ακρόπολης.