Δραστηριότητες

Στην πανήγυρη της Αγ. Μαρίνας Φούρκας, ο βουλευτής Ευθ. Καρανάσιος
Στην πανήγυρη της Αγ. Μαρίνας Φούρκας, ο βουλευτής Ευθ. Καρανάσιος

Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα και τιμές γιορτάστηκε  και φέτος η γιορτή της Αγίας Μαρίνας στο ομώνυμο γραφικό εξωκκλήσι που βρίσκεται καταμεσής της πευκόφυτης δασικής περιοχής λίγο έξω από τη Φούρκα.

Στον πανηγυρικό εσπερινό ανάμεσα στο πλήθος των προσκυνητών ντόπιων και τουριστών, παραβρέθηκαν ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, ο νέος δήμαρχος Κασσάνδρας κ. Β. Κυρίτσης, ο πρώην Βουλευτής Α. Φλωρίνης, Δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι.

Μετά από την περιφορά της Ιερής εικόνας της Αγίας Μαρίνας και το τέλος του μεγάλου εσπερινού, μοιράστηκε σε όλους τους προσκυνητές ο παραδοσιακός λουκουμάς, όπως συνηθίζεται στην συγκεκριμένη γιορτή.

Η βραδιά έκλεισε με παραδοσιακό γλέντι στη  Φούρκα, που επιμελήθηκαν τα μέλη του τοπικού πολιτιστικού Συλλόγου και ταυτόχρονα έγινε η έναρξη των φετινών καλοκαιρινών εκδηλώσεων τις οποίες παρακολουθούν μέχρι το τέλος Αυγούστου χιλιάδες επισκέπτες της πανέμορφης τουριστικής περιοχής της Κασσάνδρας.

Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, αντάλλαξε ευχές με κατοίκους της περιοχής και συγχάρηκε τον πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου της Φούρκας για την αξιέπαινη προσπάθειά τους. Υποσχέθηκε ότι θα είναι πάντοτε βοηθός τους στη σημαντική πολιτιστική τους δραστηριότητα.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Καρανάσιος, με το νεοεκλεγέντα δήμαρχο Κασσάνδρας κ. Κυρίτση αλλά και με νέους δημοτικούς συμβούλους, τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο της διοίκησης του Δήμου, με την υπόσχεση ότι θα είναι συμπαραστάτης και συνοδοιπόρος στο μακρύ και δύσκολο δρόμο της τοπικής αυτοδιοίκησης που τους έταξε η κοινωνία της Κασσάνδρας να διανύσουν.