Δραστηριότητες

Στις εκδηλώσεις ¨Ελαίας Δρώμενα¨ ο βουλευτής Ευθ. Καρανάσιος.
Στις εκδηλώσεις ¨Ελαίας Δρώμενα¨ ο βουλευτής Ευθ. Καρανάσιος.

Στην έναρξη των τριήμερων εκδηλώσεων ¨Ελαίας Δρώμενα¨ που οργάνωσε πρώτη φορά στο Μεταγγίτσι ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέα Άσσα», παραβρέθηκε την Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014, ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος.

Στο χαιρετισμό του ο κ. Καρανάσιος, συγχάρηκε τους διοργανωτές για την πρωτοβουλία τους. «Οφείλω να σας συγχαρώ και να σας επαινέσω τόσο για τη σύλληψη της ιδέας, όσο και για την άψογη υλοποίηση της. Συγχαρητήρια επίσης και στους εθελοντές που πρόσφεραν με το παραπάνω, χρόνο και εργασία για να στηθεί όλη η εκδήλωση. 

Επίσης συγχαίρω το Δήμο Σιθωνίας για την τόσο σημαντική υποστήριξη που πρόσφερε, στους κατοίκους του Μεταγγιτσίου οι οποίοι πασχίζουν με κάθε τρόπο και μέσο να κάνουν το αυτονόητο, να αναδείξουν την ελιά και το λάδι που παράγουν με κόπο και πολύ μεράκι. Στην προσπάθεια αυτή όλοι είμαστε συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι και μ αυτή την ομαδικότητα είμαι βέβαιος ότι θα πετύχουμε, η ελιά, το «γαλανό» λάδι του Μεταγγιτσίου να φτάσουν όχι μόνο σε όλη την επικράτεια της χώρας αλλά και σε αγορές του εξωτερικού. Μαζί τους θα ταξιδέψει η τοπική παράδοση, η τοπική μουσική, η τοπική κουζίνα. Αυτά έχουμε ανάγκη ως χώρα που μαστίζεται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση. Να αναδείξουμε και να προωθήσουμε τα ποιοτικά τοπικά μας προϊόντα που δεν παράγονται πουθενά αλλού», ανέφερε ο κ. Καρανάσιος.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων, οι επισκέπτες γεύτηκαν πιάτα μαγειρεμένα από τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Β. Ελλάδος, χρησιμοποιώντας τοπικές πρώτες ύλες και απόλαυσαν μουσικοχορευτικά δρώμενα από μέλη του πολιτιστικού συλλόγου.