Δραστηριότητες

Συνάντηση Ευθ.Καρανάσιου με εμπορικούς και βιοτεχνικούς συλλόγους της Χαλκιδικής
Συνάντηση Ευθ.Καρανάσιου με εμπορικούς και βιοτεχνικούς συλλόγους της Χαλκιδικής

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος συμμετείχε στη συνάντηση των εμπορικών και βιοτεχνικών συλλόγων όλη της Χαλκιδικής, που έγινε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Στη συνάντηση, οι Διοικήσεις των σωματείων παρουσίασαν και ανέλυσαν τους στόχους και της δράσεις γύρω από τα ζητήματα της καθημερινότητας και των προβλημάτων του τοπικού εμπορίου. Ιδιαίτερη έμφαση  δόθηκε στο υπό κατάρτιση σχέδιο νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, το μέλλον του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών και στο οξύ  πρόβλημα των κατασχέσεων με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι πολλοί έμποροι, βιοτέχνες, επαγγελματίες, εξαιτίας της αδυναμίας να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές εισφορές τους.

 Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, ο οποίος σημειωτέον θήτευσε στον εμπορικό σύλλογο Πολυγύρου, άκουσε με προσοχή τις ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις των παρισταμένων εκπροσώπων των ελευθέρων επαγγελματιών για τα παραπάνω θέματα και τέθηκε στη διάθεση τους για οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη απαιτηθεί.

 Οι δύο πλευρές ανέλαβαν την υποχρέωση να ξανασυναντηθούν αμέσως μετά την οριστικοποίηση και τη δημοσίευση του προτεινόμενου σχεδίου νόμου για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ώστε οι παρατηρήσεις και οι προτάσεις που θα υποβληθούν να προωθηθούν από το βουλευτή στη βουλή, με στόχο να συμπεριληφθούν στο τελικό κείμενο του νομοσχεδίου.