Δελτία Τύπου

Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα από τις πλημμύρες
Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για τα προβλήματα από τις πλημμύρες

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, συναντήθηκε σήμερα Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014 στην Αθήνα, με το Δήμαρχο Αριστοτέλη κ. Ιωάννη Μίχο. Ο Βουλευτής, ενημερώθηκε για τα προβλήματα που προκάλεσαν οι έντονες βροχές σε πολλές περιοχές του Δήμου και ιεραρχήθηκαν οι ανάγκες που προέκυψαν.

 

Αργότερα, ο βουλευτής κ. Καρανάσιος μαζί με το Δήμαρχο κ. Μίχο, συναντήθηκαν με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αργ. Ντινόπουλο. Στη συνάντηση ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργού στην αντιμετώπιση της έκτακτης κατάστασης , με την άμεση εκταμίευση των κονδυλίων που απαιτούνται για την επείγουσα αποκατάσταση  της οδικής σύνδεσης των οικισμών του Δήμου οι οποίοι παραμένουν αποκομμένοι λόγω των καθιζήσεων που έχουν υποστεί τα οδοστρώματα. Τεχνικές παρεμβάσεις χρειάζονται οι δρόμοι Νεοχωρίου – Βαρβάρας, Ολυμπιάδας – Βαρβάρας και  Ιερισσού – Ξηροποτάμου. Άμεσης προτεραιότητας,  είναι και η κατασκευή παρακαμπτήριου δρόμου στο Δεβελίκι για την εξυπηρέτηση του οικισμού. Τέθηκε επίσης και το ζήτημα της βοήθειας και της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν πολλά νοικοκυριά.

 

Από την πλευρά του Υπουργού έγινε σαφές ότι άμεσα δρομολογούνται οι διαδικασίες για την εξεύρεση των απαιτούμενων πόρων προς αποκατάσταση των ζημιών.