Δραστηριότητες

Συνάντηση με το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου.
Συνάντηση με το Σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου.

Λίγο πριν την ανατολή της ημέρας που είναι αφιερωμένη στη Γυναίκα, είχα την τύχη να δεχτώ και να συνομιλήσω με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου. Είχα την τύχη να τιμήσω με τον καλύτερο τρόπο τους αγώνες, τις θυσίες, την ακεραιότητα, τη δημιουργία των Γυναικών. Είχα την ευκαιρία να πω Ευχαριστώ για την ύπαρξη μου την ίδια. Ευχαριστώ για όλα τα μικρά και μεγάλα που προσφέρουν στις οικογένειες τους. Είχα την τύχη να στείλω θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στις μισθωτές και τις αυταπασχολούμενες εργαζόμενες, στις γυναίκες της υπαίθρου, στις συνταξιούχους, στις φοιτήτριες- σπουδάστριες, στις νέες μητέρες.

Είχα την τύχη να επιβεβαιώσω τη στήριξη μου στους αγώνες τους οι οποίοι στοχεύουν στην ισότιμη παρουσία τους στην κοινωνία. Έχουν κερδηθεί πολλές από τις διεκδικήσεις των γυναικών, όμως παραμένουν αρκετά ακόμα να γίνουν και πιστεύω ότι η γυναικεία μαχητικότητα και επιμονή θα κατορθώσει να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με τις γυναίκες που υπηρετούν το Σύλλογο του Πολυγύρου, συζητήσαμε για τις δράσεις του συλλόγου, για τους μελλοντικούς στόχους, για τις δυνατότητες συνεργασίας με άλλους φορείς, για τα όσα απασχολούν την καθημερινότητα μας, για τοπικά προβλήματα, ευρύτερα κοινωνικά ζητήματα,.

Κοινή ήταν η εκτίμηση ότι στη σκληρή οικονομικά εποχή που ζούμε έχουν μεγαλώσει οι κοινωνικές και προσωπικές ανάγκες, για την ικανοποίηση των οποίων χρειάζεται η συνεργασία και ο συντονισμός όλων των φορέων με στόχο την άμβλυνση των ανισοτήτων. Στην κατεύθυνση αυτή η δράση των Συλλόγων είναι καθοριστική. Μπορούν, θεωρώ, μέσα από τη δομή τους, τον ανεπτυγμένο  εθελοντισμό και την αλληλεγγύη τους, να διαχειριστούν με ευαισθησία περιπτώσεις συνανθρώπων μας και οικογενειών που βρίσκονται σε δυσκολία. Κλείσαμε τη συνάντηση με αμοιβαίες υποσχέσεις ότι σε επόμενες συναντήσεις μας να μπορέσουμε να μιλήσουμε για τα αποτελέσματα της συνεργασίας μας. Σας ευχαριστώ.