Δραστηριότητες

Συνάντηση του Ευθ.Καρανάσιου με τη διευθύντρια του ΙΕΚ Ν.Μουδανιών
Συνάντηση του Ευθ.Καρανάσιου με τη διευθύντρια του ΙΕΚ Ν.Μουδανιών

Ο Ευθύμης Καρανάσιος, βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, επισκέφτηκε το δημόσιο ΙΕΚ Ν. Μουδανιών.

Ενημερώθηκε από τη διευθύντρια του ΙΕΚ κ. Πολυξένη Δημητρίου, για τη δομή, τη λειτουργία, τις ειδικότητες σπουδών, τα προβλήματα και το σχεδιασμό ένταξης νέων ειδικοτήτων στην επόμενη εκπαιδευτική περίοδο του 2014. 

Ο κ. Καρανάσιος ενημερώθηκε λεπτομερώς για την εκπαιδευτική διαδικασία στα τμήμα που σχετίζονται με τα ξενοδοχειακά επαγγέλματα και διαβεβαίωσε τη διεύθυνση του ΙΕΚ, ότι θα προωθήσει στα αρμόδια όργανα το αίτημα για σύσταση και τμήματος φιλοξενίας αφού υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από νέους της Χαλκιδικής να ασχοληθούν με τον τουρισμό, ο οποίος αποτελεί έναν από τους κυριότερους πυλώνες της τοπικής μας οικονομίας. Δεσμεύτηκε επίσης ότι θα διερευνήσει τη δυνατότητα συμμετοχής και επισκέψεων των σπουδαστών σε εκθέσεις γαστρονομίας και ζαχαροπλαστικής, ώστε να προβάλλεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η άψογη κατάρτισή τους αλλά και να διευρύνεται ο κύκλος των ευκαιριών επαγγελματικής αποκατάστασης τους.

Από μέρους της η διευθύντρια του ΙΕΚ, ευχαρίστησε το βουλευτή για την επίσκεψη και τη συμπαράσταση στο έργο που επιτελεί το ινστιτούτο και πρόσφερε γλυκίσματα που παρασκεύασαν οι καταρτιζόμενοι του τμήματος ζαχαροπλαστικής.