Δελτία Τύπου

Συνεχιζόμενη επιχείρηση λάσπης
Συνεχιζόμενη επιχείρηση λάσπης

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, αναφέρθηκε στη νέα απόπειρα ¨λάσπης¨ των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τον ισχυρισμό του εκπροσώπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βούτση, πως η ΝΔ πήρε νέο δάνειο εντός του 2013. 

¨Η νέα Δημοκρατία δεν πήρε κανένα δάνειο το 2013, επεσήμανε με νόημα ο βουλευτής και πρόσθεσε: ¨ Το ποσό των 14.6 εκατομμυρίων ευρώ που παρουσιάζεται ως δάνειο, είναι τόκοι από το σύνολο του παλαιότερου δανεισμού της ΝΔ, οι οποίοι δεν έχουν εξοφληθεί. Κάθε άλλη ερμηνεία του Ισολογισμού είναι αυθαίρετη, κακόβουλη και αβάσιμη¨.

Ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρ. Παπαμιμίκος, ξεκαθάρισε με αποδείξεις το ζήτημα, κάτι που οδήγησε τον κ. Βούτση να αποδεχτεί το λάθος του, δηλώνοντας πως διάβασε λάθος τον Ισολογισμό.

Όμως, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποσταθεροποίησης της χώρας και λασπολογίας που έχει ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τις τελευταίες εβδομάδες, το θέμα ανακινεί το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, η Αυγή, το πρωτοσέλιδο της οποίας παρουσιάζει τα στοιχεία που παρέθεσε ο κ. Βούτσης και στην ερμηνεία των οποίων αποδέχθηκε on air ότι έκανε λάθος.

Με μία προσεκτική ματιά στους δημοσιευμένους ισολογισμούς των κομμάτων, θα μπορούσε να δει κανείς πως η Νέα Δημοκρατία πιστεύει στην πράξη τη διαφάνεια στο πολιτικό χρήμα, καθώς δημοσιεύει το σύνολο του δανεισμού της. Στον αντίποδα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζει στον ισολογισμό του το σύνολο των δανειακών του υποχρεώσεων. Για αυτό έχουν να πουν κάτι οι κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ;