Δελτία Τύπου

Σχόλιο για τη δημοσκόπηση της GPO
Σχόλιο για τη δημοσκόπηση της GPO

Τα συμπεράσματα από τη δημοσκόπηση είναι θετικά για τη Νέα Δημοκρατία αφού η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ μειώνεται διαρκώς με αξιοσημείωτη ταχύτητα μετά την προκήρυξη των εκλογών. Πλέον η συγκεκριμένη εταιρεία δίνει τη διαφορά στο 3,2% με το ποσοστό των αναποφάσιστων στο 13,1%. Να επεισημανθεί ιδιαίτερα ότι η ΝΔ έχει δυνητικές δεξαμενές ψηφοφόρων και στις δύο πλευρές του ευρωπαϊκού φάσματος.

 

Επίσης, στην τελευταία μέτρηση επαναβεβαιώνεται ότι το ισχυρό χαρτί για τη Νέα Δημοκρατία είναι ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος λαμβάνει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού με ευρεία αποδοχή σε όλο το ευρωπαϊκό φάσμα των ψηφοφόρων. Η εκτίμηση αυτή βασίζεται στο εύρημα ότι το ισχυρό προβάδισμά του, έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα, βασίζεται στην αποδοχή που έχει από τους ψηφοφόρους του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ.

 

Τα ευρήματα της GPO συνηγορούν στην εικόνα ότι η μάχη μόλις ξεκίνησε. Η ΝΔ μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία έτοιμη να κερδίσει την πρωτιά στην κάλπη της 25ης Ιανουαρίου και να είναι ο κορμός της νέας κυβέρνησης. Το πρώτο κόμμα είναι αυτό που θα καθορίσει εάν οι θυσίες θα πιάσουν τόπο και το Μνημόνιο θα κλείσει ή εάν η χρεωκοπία και ο κίνδυνος για τα ευρώ του μικροκαταθέτη θα μας χτυπήσουν την πόρτα.