Συνεντεύξεις και άρθρα

Σχόλιο Ευθ.Καρανάσιου για την πορεία της χώρας μέσα στο 2017
Σχόλιο Ευθ.Καρανάσιου για την πορεία της χώρας μέσα στο 2017

Το 2017 θα είναι μια χρονιά αποφασιστικής σημασίας για την πορεία της Ελλάδας, από τις αποφάσεις που θα παρθούν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες θα καθορισθεί σε ποια κατεύθυνση θα πάει η χώρα μας.

Αν θα καταφέρει να σπάσει το φαύλο κύκλο της συνεχούς ύφεσης και οπισθοδρόμησης της οικονομίας και συνεπώς της κοινωνίας, που μας επέβαλαν η συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΑΝΕΛ, ή αν θα κάνει το μεγάλο ποιοτικό άλμα.

Πιστεύω στην Ελλάδα, η χώρα μας έχει μεγάλο δυναμικό, φθάνει να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, να μπουν τα θεμέλια μιας αναπτυξιακής πολιτικής.

Να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας με παράλληλη ανανέωση και συντήρηση των υποδομών. Όλα αυτά να κατατείνουν στη δημιουργία μονίμων και ποιοτικών θέσεων εργασίας. Τελικός στόχος να είναι η εμπέδωση της (αναμφίβολα τραυματισμένης) κοινωνικής συνοχής. Οι στόχοι δεν είναι εύκολοι. Ειδικά όταν οι πολίτες αισθάνονται αποκαμωμένοι κι έχουν χάσει ένα μεγάλο μέρος της αντοχής και της αισιοδοξίας τους.

Η Ελλάδα όμως μέσα στην μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια δεν είναι μόνη.

Τα χρήματα από το εξωτερικό, τα δάνεια και οι εγγυήσεις χρηματοδοτικού χαρακτήρα είναι σημαντικές διευκολύνσεις, αλλά από μόνα τους δεν επαρκούν, χρειάζονται τολμηρές και κυρίως ξεκάθαρες αποφάσεις σε όλα τα επίπεδα στο εσωτερικό.

Χρειάζεται να κάνει ο κόσμος δική του την ανάγκη για μεταρρυθμίσεις. Η προσπάθεια αξίζει τον κόπο γιατί η Ελλάδα έχει και τις προϋποθέσεις και το ανθρώπινο δυναμικό -χωρίς το οποίο καμιά επένδυση δεν μπορεί να πετύχει- για να κάνει το άλμα στο μέλλον.

Αυτό όμως μπορεί να γίνει μόνο από μια κυβέρνηση που πιστεύει στον ιδιωτικό τομέα και αυτή η κυβέρνηση είναι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αυτό πρέπει να γίνει μέσα στο 2017.