Δελτία Τύπου

Σύγχρονο κτίριο απέκτησε το Νηπιαγωγείο των Καλυβών
Σύγχρονο κτίριο απέκτησε το Νηπιαγωγείο των Καλυβών
Εγκαινιάστηκε το νέο Νηπιαγωγείο των Καλυβών, από το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων, κ. Στράτο Σιμόπουλο, την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014, παρουσία του βουλευτή Χαλκιδικής κ. Ευθύμη Καρανάσιου, του Δημάρχου Πολυγύρου κ. Ζωγράφου, εκπροσώπων της εκπαίδευσης, γονέων και κατοίκων.
Ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, στο χαιρετισμό του ανέφερε: «Με ιδιαίτερη η χαρά και η ικανοποίηση εγκαινιάζουμε σήμερα εδώ στις Καλύβες το νέο υπερσύγχρονο κτίριο του διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου στο οποίο τα νήπια των οικισμών Καλυβών και Γερακινής ξεκινούν το ταξίδι της μάθησης».
 
Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, τόνισε με έμφαση τη σπουδαιότητα που έχουν για τις τοπικές κοινωνίες οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης στον τομέα των σχολικών κτιρίων και ευχαρίστησε το γ.γ. κ. Σιμόπουλο για το ενδιαφέρον που δείχνει στα ζητήματα – αιτήματα της Χαλκιδικής.
 
¨Εδώ στις Καλύβες, το άλλοτε μικρό χωριουδάκι, το οποίο σήμερα έχει μεγαλώσει και αναπτύσσεται σημαντικά σε πολλούς παραγωγικούς τομείς, ήρθε η πολιτεία να στηρίξει αυτή την αναπτυξιακή πορεία με την κατασκευή του νέου κτιρίου το οποίο είχε ανάγκη ο τόπος. Το νέο υπερσύγχρονο κτίριο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του κράτους με την αυτοδιοίκηση, είναι αποτέλεσμα της σωστής αξιοποίησης των πόρων του ΕΣΠΑ, είναι επίσης η έμπρακτη απόδειξη της βούλησης του Πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά να υποστηριχτεί ο τομέας της παιδείας, παρά τις οικονομικές δυσκολίες της χώρας μας. Επισημαίνω ότι δίπλα από το νέο νηπιαγωγείο κατασκευάζεται ήδη και το νέο τριώροφο κτίριο του 6/θέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλυβών, το οποίο με την ολοκλήρωση του θα δώσει νέα διάσταση στις σχολικές υποδομές της Χαλκιδικής. Σε όλους εμάς που εκπροσωπούμε το λαό της Χαλκιδικής μένει να συνεργαστούμε, να σχεδιάσουμε, να ιεραρχήσουμε τις ανάγκες του τόπου και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει¨. 
 
Ο κ. Καρανάσιος, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και συνομίλησε με τους γονείς και τους κατοίκους των Καλυβών, οι οποίοι τον ευχαρίστησαν για την παρουσία και τη βοήθεια του.