Συνεντεύξεις και άρθρα

Τα ρεκόρ του Αλέξη με…σανό.
Τα ρεκόρ του Αλέξη με…σανό.

Του Ευθύμη Καρανάσιου*

 

Ο Τσίπρας καταρρίπτει όλα τα ρεκόρ, είναι ο πρώτος αριστερός πρωθυπουργός της χώρας, είναι ο πρώτος αντιμνημονιακός πρωθυπουργός της χώρας, είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έκανε μνημονιακή κωλοτούμπα και φυσικά είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που υπογράφει δεύτερο μνημόνιο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ υποστηρίζει ότι όσα υπεγράφησαν στο Hilton δεν αποτελούν μνημόνιο και είναι απλώς ένα ακόμη στάδιο των υποχρεώσεων της χώρας προς τους δανειστές.

 

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι ο Τσίπρας έγινε ο πρώτος πρωθυπουργός της χώρας που υπέγραψε αναγκαστικά μέτρα (δηλ. το 4ο μνημόνιο) ύψους 440 εκατομ. ευρώ προκειμένου να κλείσει το δημοσιονομικό κενό χωρίς αυτά να συνοδεύονται από χρηματοδότηση.

 

Το 4ο μνημόνιο είναι τόσο σκληρό που όπως υπολογίζεται σχεδόν δύο εκατομμύρια συνταξιούχοι θα χάσουν έως και τέσσερις συντάξεις μέσα σε ένα χρόνο! για να μη μιλήσουμε για το αφορολόγητο το οποίο κόβεται και αυτό στα 5.681ευρώ.

 

Όλα αυτά ήταν κόκκινες γραμμές που αφορούν τη Δεύτερη Φορά Αριστερά και όχι την «εποχή της αυταπάτης», όπως ο ίδιος ο Τσίπρας έχει παραδεχθεί πως είχε.

 

Τελικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τιμά δεόντως τον εργάτη και τον συνταξιούχο τους οποίους και πετσόκοψε στα χλιδάτα τραπέζια του Hilton.

* Ο κ. Καρανάσιος είναι πρώην βουλευτής της ΝΔ στη Χαλκιδική.