Συνεντεύξεις και άρθρα

Το φετίχ των ιδιωτικοποιήσεων κατέρριψαν οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής.
Το φετίχ των ιδιωτικοποιήσεων κατέρριψαν οι δήμαρχοι της Χαλκιδικής.

άποψη του Ευθύμη Καρανάσιου*

Η ΑΝΤΙΛΗΨΗ που κυριαρχεί στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας, είναι ότι ο ιδιωτικός τομέας δεν είναι ικανός να μαζέψει τα σκουπίδια, όπως επί δεκαετίες δεν μπορούσε να αναλάβει τα τηλεφωνικά δίκτυα ή την αξιοποίηση των αεροδρομίων.

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ για ένα ιδεολογικό φετίχ που όμως δεν έχει πλέον καμία σημασία γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα έχει δεσμευθεί για τα πάντα, προχώρησε τα περιφερειακά αεροδρόμια και λιμάνια της χώρας για να τα εκμεταλλεύονται ιδιώτες, αλλά την καθαριότητα δεν αφήνει να την κάνουν ιδιώτες παρά μόνο οι δήμοι. Ο απόλυτος παραλογισμός.

ΑΛΗΘΕΙΑ γιατί δεν μπορούν ιδιώτες να αναλάβουν να μαζεύουν τα σκουπίδια; Αυτό είναι για την αριστερή κυβέρνηση το μεγάλο ιδεολογικό πρόβλημα σήμερα στην Ελλάδα;

ΑΦΟΥ ΟΙ ΔΗΜΟΙ αδυνατούν να πληρώσουν τους συμβασιούχους, καθώς το απαγόρευσε το Ελεγκτικό Συνέδριο και αφού δεν μπορούν να τους μονιμοποιήσουν επειδή κάτι τέτοιο απαγορεύεται ρητά από το Σύνταγμα, η λύση θα ήταν ή να παρανομήσουν ή να αναθέσουν την καθαριότητα σε ιδιώτες.

 ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΛΩΝ των δημάρχων της Χαλκιδικής να αναθέσουν μέρος της αποκομιδής των σκουπιδιών σε ιδιωτικά συνεργεία για λόγους δημόσιας υγείας είναι αξιέπαινη.

ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ότι ο ιδιωτικός τομέας είναι εχθρός για την κυβέρνηση, όπως και η επιχειρηματικότητα τιμωρείται και στέλνεται στο πυρ το εξώτερον, είτε με την υπέρογκη φορολογία και τις εισφορές, είτε με τον εξοβελισμό της από την οικονομία.

* Ο κ. Καρανάσιος είναι πρώην βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ.