Δελτία Τύπου

Δωρεάν διανομή φρούτων – λαχανικών στα σχολεία της Χαλκιδικής
Δωρεάν διανομή φρούτων – λαχανικών στα σχολεία της Χαλκιδικής

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος, χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών σε σχολεία μέσα από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «προώθηση της κατανάλωσης οπωροκηπευτικών στα σχολεία.

Ο κ. Καρανάσιος ανακοινώνει ότι η διανομή θα γίνει στους μαθητές των δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων επτά Περιφερειών της χώρας και των  Περιφερειακών Ενοτήτων Χαλκιδικής, Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας και Σερρών.

¨Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στην εκμάθηση ενός υγιεινού τρόπου διατροφής στους μαθητές και χρηματοδοτείται με 4.483.600 ευρώ, εκ των οποίων 3.143.600 ευρώ προέρχονται από ευρωπαϊκούς πόρους και 1.340.000 ευρώ από εθνικές πιστώσεις¨, αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Καρανάσιος.

Το «καλάθι» θα περιλαμβάνει μήλα, αχλάδια, πορτοκάλια, μανταρίνια, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα, τομάτα τύπου τσέρι, αγγουράκια, φυσικός χυμός πορτοκάλι, φυσικός χυμός ροδάκινο, και φρουτοσαλάτα σε φυσικό χυμό φρούτου.  

Η διανομή των προϊόντων, θα γίνεται με βάση την εποχικότητά τους και τη διαθεσιμότητά τους κατά τη χρονική περίοδο υλοποίησης του σχεδίου.