Κοινοβουλευτική Δράση

Επίκαιρη ερώτηση Ευθ. Καρανάσιου για τις συντάξεις δημοσίου
Επίκαιρη ερώτηση Ευθ. Καρανάσιου για τις συντάξεις δημοσίου

Ο Ευθύμης Καρανάσιος, Βουλευτής Χαλκιδικής Ν.Δ., κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με θέμα τις συντάξεις του δημοσίου. Στην ερώτησή του ο βουλευτής, αναφέρει:

 

Το ζήτημα της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών και ειδικότερα των συνταξιούχων, είναι σημαντικό τόσο σε όρους βιοτικού επιπέδου όσο και σε όρους αξιοπρέπειας σε περιόδους που οι πολίτες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να σταθεί όρθια και εντός της Ευρωζώνης η χώρα μας. Συγκεκριμένα, για τους συνταξιούχους του δημοσίου, τον περασμένο Απρίλιο θεσπίστηκε το μέτρο της προκαταβολής σύνταξης με σκοπό την ελάφρυνση πολλών συμπολιτών μας. Παράλληλα, όπως μας έχει πληροφορήσει ανά τακτά διαστήματα ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, προχωρά η διαδικασία της αναζήτησης των ποσών των «πλαστών» συντάξεων, ώστε να γυρίσουν αυτά τα χρήματα στα δημόσια ταμεία.

 

Παρ’ όλα τα παραπάνω, αλλά και τις άλλες σχετικές πρωτοβουλίες που έχουν προωθηθεί την τελευταία περίοδο, παραμένουν ορισμένα παράπονα για καθυστερήσεις από συμπολίτες μας αναφορικά με τις διαδικασίες στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

Κατόπιν τούτων

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός

 

1. Ποια είναι η πορεία του μέτρου της προκαταβολής σύνταξης και την έχουν λάβει όλοι οι αιτούντες σύνταξη;

2. Ποιο είναι τα ποσό που θα κερδίσει το ελληνικό δημόσιο από την επιστροφή των «πλαστών» συντάξεων;

3. Προτίθεστε να αναλάβετε πρωτοβουλίες για την περαιτέρω βελτίωση στον τομέα των συντάξεων του δημοσίου;