Δραστηριότητες

Επίσκεψη Ευθ. Καρανάσιου στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.
Επίσκεψη Ευθ. Καρανάσιου στο μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων.

Την «περιπέτεια» της εισόδου τουριστών στην Ελλάδα, κυρίως τα Σαββατοκύριακα, από το μεθοριακό σταθμό των Ευζώνων, φέρνει στο προσκήνιο ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ευθύμης Καρανάσιος και ζητά την παρέμβαση της κυβέρνησης για την ομαλοποίηση της κατάστασης.

Με ένα βίντεο, με σχετικές φωτογραφίες και με το σχόλιο ¨είσοδος χώρας …λυπάμαι¨, που ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό που διατηρεί στο Face book, ο βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος, επιχειρεί να καταδείξει την ανάγκη άμεσων παρεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν οι πολύωρες καθυστερήσεις και οι ουρές χιλιομέτρων που σχηματίζονται από ΙΧ και λεωφορεία τα οποία κατευθύνονται στην Ελλάδα.

Ο βουλευτής επισκέφτηκε το μεσημέρι της Κυριακής 15 Ιουνίου 2014 το σταθμό των Ευζώνων, κύρια πύλη εισόδου των δυτικών Βαλκανίων, για να διαπιστώσει από κοντά, τα όσα έφταναν στον ίδιο, ως καταγγελίες, από επαγγελματίες του τουρισμού της Χαλκιδικής.

«Επεδίωξα να έχω άμεση ενημέρωση και μια αδιάψευστη εικόνα για το τι ακριβώς συμβαίνει στα σύνορα μας. Δυστυχώς οι καταγγελίες - διαμαρτυρίες που δεχόμουν το τελευταίο διάστημα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στα σύνορα, όχι μόνο επαληθεύτηκαν αλλά τολμώ να πω ότι υπολείπονται της πραγματικότητας», δηλώνει ο κ. Καρανάσιος και συμπληρώνει:

«Παρέμεινα στο σημείο ικανό χρονικό διάστημα για να διαπιστώσω τις ατέλειωτες ουρές ΙΧ αυτοκινήτων και τουριστικών λεωφορείων που προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα για να βρεθούν στα παραθεριστικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας και στο μυστικό παράδεισο της, τη Χαλκιδική. Αιτία, οι εκτός ορίων καθυστερήσεις στον αστυνομικό – τελωνειακό έλεγχο που ανεβάζουν το χρόνο αναμονής των τουριστών στα σύνορα σε περισσότερο από 5 με 6 ώρες. Διάχυτος ήταν ο εκνευρισμός σε εργαζόμενους και τουρίστες. Δεν ήταν λίγοι οι τουρίστες που εγκατέλειπαν το ¨όνειρο¨ τους για διακοπές και επέστρεφαν στις πατρίδες τους. Θλιβερή ή εικόνα, όσο και η πραγματικότητα. Την ώρα που ως χώρα δίνουμε μάχη για να ανεβάσουμε τον τουρισμό μας, οι ίδιοι βάζουμε τρικλοποδιές στην προσπάθεια. Η εμπειρία που βιώνουν οι τουρίστες κατά την είσοδο τους στην πατρίδα μας είναι σίγουρα θλιβερή και φυσικά επηρεάζονται αρνητικά για τη συνέχεια της παραμονής τους εδώ».

Η κατάσταση αυτή δεν είναι σημερινή υπόθεση, αλλά επικρατεί επί πολλά χρόνια και δυστυχώς οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν, αποδείχτηκαν ανεπαρκείς και αποσπασματικές. Η προσφορά και ο ζήλος των εργαζομένων στους Ευζώνους, είναι άξια λόγου, αλλά παρά τη θέληση τους το αποτέλεσμα αδικεί εκτός από τη χώρα μας και τους ίδιους. Πραγματικά λυπάμαι για τα όσα συμβαίνουν κάθε Σαββατοκύριακο στους Ευζώνους. Δεν μας τιμάει ως χώρα και ως τον κύριο τουριστικό προορισμό των Βαλκανίων».

Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, με παρέμβαση στον υπουργό Δημόσιας Τάξης, στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, στον υπουργό Μακεδονίας Θράκης και στον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, ζήτησε το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί άμεσα, χωρίς χρονοτριβές προκειμένου να διασωθεί κατά το δυνατόν η τουριστική κίνηση προς τη Β. Ελλάδα, η οποία κινδυνεύει από τη μη έγκαιρη προετοιμασία, την έλλειψη προγραμματισμού και ενίσχυσης των υπηρεσιών του συνοριακού σταθμού.

Την ερχόμενη Παρασκευή, το θέμα θα συζητηθεί σε συνάντηση που θα έχει ο Βουλευτής με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. οπότε και αναμένονται αποφάσεις. Επιπλέον, από τη συνεχή επαφή και τη συνεργασία, με το νέο υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, υπάρχουν διαβεβαιώσεις για επίλυση του σοβαρού προβλήματος.