Κοινοβουλευτική Δράση

Ερώτηση για την αποκατάσταση της γέφυρας Στανού
Ερώτηση για την αποκατάσταση της γέφυρας Στανού

Ο βουλευτής Χαλκιδικής Ευθύμης Καρανάσιος για την οριστική διευθέτηση του προβλήματος ζητά την δρομολόγηση και ολοκλήρωση όλων εκείνων των απαραίτητων διαδικασιών που θα συμβάλλουν στην  αποκατάσταση της γέφυρας Στανού με την κατάθεση της ερώτησης προς τους υπουργούς: Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων,Εσωτερικών και Οικονομικών με θέμα: αποκατάσταση γέφυρας Στανού-Μελισσουργού.

 

 Ερώτηση

 

Προς τους κ.κ Υπουργούς:

 

  • Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
  • Εσωτερικών
  • Οικονομικών

 

 

 

Θέμα: Αποκατάσταση γέφυρας Στανού- Μελισσουργού.

 

 Οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής Αρναίας, Στανού, Μελισσουργού βρίσκονται αντιμέτωποι με τα προβλήματα του οδικού δικτύου που συνδέει τις Π.Ε Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης. Αιτία είναι οι σοβαρές ζημιές που υπέστη η γέφυρα στο ρέμα του Χολομώντα(περιοχή Μελισσουργού), από πλημμύρα το Σεπτέμβριο του 2011 και έκτοτε δεν αποκαταστάθηκε.

 

Η γέφυρα έχασε όλα τα ακραία στηρίγματα της, μέσα σε λίγο καιρό από τη κατασκευή της και έμεινε μόνη στο κέντρο του ρέματος με αποτέλεσμα να κλείσει ο επαρχιακός δρόμος Στανού-Μελισσουργού, ο οποίος εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους του Στανού στις μετακινήσεις τους από και προς τη συμπρωτεύουσα αλλά και κατοίκους άλλων περιοχών της Βόρειας Χαλκιδικής.

 

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι εξοργισμένοι καθώς για μια απόσταση μερικών χιλιομέτρων είναι αναγκασμένοι να διανύσουν 50 χιλιόμετρα με όποιες συνέπειες υπάρχουν ενώ όταν σημειώνονται έντονα καιρικά φαινόμενα το χωριό παραμένει ουσιαστικά αποκλεισμένο.

 

Με δεδομένες τις μέχρι σήμερα άκαρπες προσπάθειες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην οποία ανήκει η αρμοδιότητα για την αποκατάσταση του έργου, οι κάτοικοι φαίνονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε νέες πιο δυναμικές κινητοποιήσεις εάν δεν προχωρήσουν οι εργασίες αποκατάστασης και υπομείνουν αυτή την κατάσταση άλλο ένα χειμώνα.

 

 Κατόπιν των παραπάνω ερωτώνται οι κ.κ Υπουργοί:

 

  • Προτίθενται να παρέμβουν άμεσα ώστε να αρχίσουν  το ταχύτερο δυνατό τα έργα αποκατάστασης της γέφυρας. Και μετά από πόσο καιρό θα γίνει ολοκλήρωση και παράδοση του δρόμου;
  • Ποια είναι τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που αποφάσισε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τις ζημιές στη γέφυρα Μελισσουργού- Στανού και την απόδοση ευθυνών;

 

 

 

Ο ερωτών Βουλευτής

 

 

 

Ευθύμιος Καρανάσιος