Συνεντεύξεις και άρθρα

Ε. Καρανάσιος: Ζει και βασιλεύει η ατιμωρησία στο Δημόσιο. Είναι υπόλογοι.
Ε. Καρανάσιος: Ζει και βασιλεύει η ατιμωρησία στο Δημόσιο. Είναι υπόλογοι.

Παραδέχτηκαν ότι έβαζαν χέρι στα χρήματα των Ασφαλιστικών Ταμείων κι αντί τιμωρίας, επιβραβεύονται με την επάνοδο στις Υπηρεσίες τους και μάλιστα με ψηλά το κεφάλι.

Επιστρέφουν ατιμώρητοι στον ΕΦΚΑ 19 υπάλληλοι, παρά το γεγονός ότι έκαναν παραπτώματα για τα οποία οι πειθαρχικές κυρώσεις που εκκρεμούν φτάνουν μέχρι την απόλυση.

Ο λόγος που οι επίορκοι πιάνουν ξανά δουλειά στον ΕΦΚΑ και δεν έχουν απομακρυνθεί είναι επειδή δεν έχουν συσταθεί τα υπηρεσιακά και τα πειθαρχικά όπως προβλέπει ο νόμος 4387/2016.

Άλλες 250 υποθέσεις επίορκων είναι σε εκκρεμότητα κι έως ότου συγκροτηθεί το πειθαρχικό συμβούλιο του φορέα είναι πιθανό να επιστρέψουν κι αυτοί.

Την ίδια ώρα που ο πολίτης εξοργίζεται με τα τερτίπια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ τα οποία κοστίζουν ακριβά στην τσέπη του,  κυβερνητικά στελέχη δηλώνουν υπερήφανα για τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, την πάταξη της γραφειοκρατίας, την αξιοκρατία, τη σωστή διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού και πολλά - πολλά άλλα, τα οποία απλώς ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας των ιθυνόντων. 

Η πραγματικότητα τους διαψεύδει, είναι υπόλογοι για τη διάλυση της χώρας.