Δελτία Τύπου

Ο Ευθ. Καρανάσιος, για την Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες
Ο Ευθ. Καρανάσιος, για την Ημέρα των ατόμων με ειδικές ανάγκες

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία έκανε την παρακάτω δήλωση:

”Τούτη τη μέρα που παγκοσμίως αφιερώνεται στα Άτομα με Αναπηρία, η σκέψη μας επικεντρώνεται στην ευθύνη και την υποχρέωση που έχουμε όλοι μας απέναντι στα άτομα με  ειδικές ανάγκες αλλά και με ειδικές ικανότητες. Η εκπλήρωση των υποχρεώσεων της Πολιτείας απέναντί τους είναι γεγονός ότι έχει περιοριστεί εξαιτίας της κρίσης που πλήττει τον τόπο μας.

Εκείνα που δεν μπορούν να περιοριστούν από καμιά αιτία είναι τα ίσα δικαιώματα, η διευκόλυνση της καθημερινότητας και της προσβασιμότητας παντού, των Ατόμων με Αναπηρία.

Προς την κατεύθυνση αυτή είναι απαραίτητο να κινηθούμε όλοι μαζί, πολίτες, αρχές και φορείς, για να αναπληρώσουμε τις όποιες αδικίες προκάλεσε η οικονομική κρίση.

Ως άνθρωπος αισθάνομαι ιδιαίτερα τυχερός που έχω φίλους με αναπηρίες γιατί μου δίνουν την ευκαιρία να ανακαλύπτω την ουσία της ζωής. Ως πολιτικό, μου δίνουν τη δυνατότητα να συνεργάζομαι μαζί τους για να πάμε ένα βήμα παραπέρα, να εδραιώσουμε περισσότερη κοινωνική συμμετοχή. Πορευόμαστε όλοι μαζί και αυτό είναι το σημαντικό”.