Δραστηριότητες

Συνάντηση του Ευθ. Καρανάσιου με το Διοικητή του ΟΓΑ
Συνάντηση του Ευθ. Καρανάσιου με το Διοικητή του ΟΓΑ

Τα θέματα της εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΟΓΑ και των καθυστερήσεων στην καταβολή των συντάξεων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας Ευθύμης Καρανάσιος, με το Διοικητή του ΟΓΑ Ξενοφών Βεργίνη, την Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 στην Αθήνα. 

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε σε φιλικό κλίμα, ο Βουλευτής κ. Καρανάσιος, ζήτησε από το Διοικητή του ΟΓΑ την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των υπηρεσιών του Περιφερειακού Καταστήματος Κεντρικής Μακεδονίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και την αμεσότερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού που κατοικούν σε περιφερειακούς νομούς και αναγκάζονται να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για τη διεκπεραίωση των υποθέσεων τους.

Έθεσε επίσης υπόψη του Διοικητή τα προβλήματα που δημιουργεί στους συνταξιούχους, η μη έγκυρη καταβολή των συντάξεων τους, την ώρα μάλιστα που η οικονομική κρίση τους έχει εξουθενώσει κυριολεκτικά και ζήτησε να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την απρόσκοπτη και έγκυρη πληρωμή των συνταξιούχων.

Ο Διοικητής του ΟΓΑ κ. Βεργίνης, ενημέρωσε τον κ. Καρανάσιο, για τις αλλαγές που γίνονται γενικότερα στον τομέα της λειτουργίας των υπηρεσιών του Οργανισμού με στόχο αυτές να καταστούν περισσότερο ευέλικτες, χωρίς αγκυλώσεις, γρήγορες και κυρίως ¨ανθρώπινες¨, ώστε να επιτευχθεί το ζητούμενο που είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών. Στην κατεύθυνση αυτή θα συνεισφέρει σημαντικά και το σύγχρονο μηχανογραφικό σύστημα που εγκαθίσταται στις υπηρεσίες και σύντομα αναμένεται να ολοκληρωθεί.

Τέλος, ο κ. Βεργίνης, διαβεβαίωσε το βουλευτή κ. Καρανάσιο, ότι οι υπηρεσίες του ΟΓΑ στη Θεσσαλονίκη, σύντομα θα είναι σε θέση να εξυπηρετούν με τον καλύτερο τρόπο τους ασφαλισμένους που χρειάζεται να εξυπηρετηθούν άμεσα.