Δελτία Τύπου

Συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής
Συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Χαλκιδικής

Ο βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Ευθύμης Καρανάσιος, συνεργάστηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκιδικής, στο πλαίσιο των επαφών που έχει με φορείς και πολίτες.

 

Στη συνάντηση που έγινε την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014 στο πολιτικό γραφείο του στο Πολύγυρο, ο βουλευτής ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου για την κινητοποίησή τους – αποχή διαρκείας – επειδή δεν συμφωνούν με το περιεχόμενο του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και κυρίως για την κατάργηση της προφορικής δίκης. Οι δικηγόροι, ζητούν την απόσυρση του νομοσχεδίου και σε υπόμνημα που παρέδωσαν στον κ. Καρανάσιο, αναφέρουν τους λόγους της εναντίωσης τους, ζητώντας παράλληλα τη συμπαράστασή του και την προώθηση των αιτημάτων τους.

 

Ο βουλευτής κ. Καρανάσιος, ευχαρίστησε τους συνομιλητές του για τη συνεργασία και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στην απονομή της δικαιοσύνης. «Στο μέτρο του δυνατού  είναι δεδομένες οι προσπάθειες που καταβάλλουμε από κοινού με φορείς της Χαλκιδικής για να βρίσκουμε λύσεις σε  προβλήματα τα οποία χρονίζουν και φρενάρουν κάθε απόπειρα εκσυγχρονισμού. Στην περίπτωση των νομικών μας, πέραν της προώθησης των αιτημάτων τους, θεωρώ εφικτή τη συνεργασία και τη συζήτηση με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης έστω και σε αυτό το στάδιο και προς την κατεύθυνση αυτή θα εργαστώ»,  τόνισε ο βουλευτής.