Συνεντεύξεις και άρθρα

(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ...
(ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ...

*Του Ευθύμη Καρνάσιου

Η εμμονή του Αλέξη Τσίπρα να αντιγράφει τον Ανδρέα Παπανδρέου ξεπερνάει κάθε όριο, προφανώς δεν του φτάνει να αντιγράφει στρατηγικές και φιλοσοφία, θέλει να κάνει copy paste ακόμα και τα λόγια του, μπορεί να κατάφερε να γίνει πρωθυπουργός ξεπατικώνοντας τον Ανδρέα, αλλά κατέληξε να είναι απλώς ένα κακέκτυπο γιατί του λείπει κάτι σημαντικό, η στόφα του πραγματικού ηγέτη.

Θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι αφού έπιασε 36% και 35% σε δύο εκλογές, έχει κλείσει ήδη μια τετραετία στην εξουσία, πλέον οι ψηφοφόροι του σε συντριπτική πλειοψηφία είναι πρώην ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ και κανείς δεν θα τον απειλήσει εσωκομματικά ακόμα και μετά την μεγάλη ήττα που θα υποστεί στις επερχόμενες κάλπες, άρα είναι… ηγέτης.

Έχει αναλογιστεί κανείς όμως πού θα βρίσκονταν ο Αλέξης και ο ΣΥΡΙΖΑ αν δεν χρεοκοπούσε η χώρα και δεν μπαίναμε στα Μνημόνια; στο 4%; στο 5%; θέλετε στο 6%; άντε, στο 7%, επειδή ανεξάρτητα από τη χρεοκοπία η αντισυστημική ψήφος ευνοείται και από τις διεθνείς συνθήκες.

Το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε γιατί είναι υπεύθυνο για το μνημονιακό σοκ του 2010, οι ψηφοφόροι του έφυγαν τρέχοντας, εκτίναξαν τον ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν κόμμα τη ΔΗΜ.ΑΡ και της έδωσαν έως και 6%, έκαναν κόμμα το Ποτάμι με ποσοστό σχεδόν 7%, έβαλαν τον Λεβέντη στη Βουλή, βρέθηκε ξαφνικά ο Καμμένος στο 10%, έγινε και συγκυβερνήτης.

Όλοι ξαφνικά έγιναν μεγάλοι πολιτικοί… παίκτες, πλάκα κάνουμε; η χρεοκοπία και η απόγνωση των πολιτών τούς έδωσαν ξαφνικά αυτή τη δύναμη, τίποτε άλλο. Γι’ αυτό και δεν φτάνει στον Αλέξη Τσίπρα να αντιγράφει τον Ανδρέα, μέσα στο άγχος του προσπαθεί να κάνει συνεχώς μεταγραφές στελεχών του ΚΙΝ. ΑΛ., όποιον λάχει και όπως κάτσει, σε αυτή την προσπάθεια κύριος χορηγός του εξακολουθεί να είναι το κανονικό ΠΑΣΟΚ, όμως πλέον δεν έχουν πια ταυτότητα, όταν αριστερίζουν πέφτουν πάνω στον ΣΥΡΙΖΑ, όταν γίνονται μεταρρυθμιστές πέφτουν πάνω στη Ν.Δ., το αδιέξοδο παραμένει αδιέξοδο.

Σε όλα αυτά όμως υπάρχει και κάτι οξύμωρο, ο Τσίπρας από τη μία αντιγράφει τον Ανδρέα και «φωνάζει» πως εκείνος είναι πλέον το ΠΑΣΟΚ και από την άλλη καταγγέλλει ότι το ΠΑΣΟΚ (μαζί με τη Ν.Δ.), για να δημιουργεί και την απαραίτητη πόλωση, ευθύνεται για τα δεινά της χώρας. Δεν είναι γραφικό να αποθεώνεις κάτι που -υποτίθεται- το θεωρείς καταστροφικό; προφανώς δεν τον ενοχλεί και ο Ανδρέας το έκανε…

*Ο κ. Καρανάσιος είναι Επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας