Δραστηριότητες

“Υποστηρίζω με θέρμη το αίτημα των αγροτών Χαλκιδικής, που πλήττονται από την παρατεταμένη ανομβρία”.
“Υποστηρίζω με θέρμη το αίτημα των αγροτών Χαλκιδικής, που πλήττονται από την παρατεταμένη ανομβρία”.

Ανήσυχοι είναι οι αγρότες της Χαλκιδικής εξαιτίας της παρατεταμένης ξηρασίας, με σοβαρές επιπτώσεις στη γεωργία. 

Όπως με ενημερώνουν φίλοι αγρότες η στάθμη των γεωτρήσεων σε πολλές περιοχές έχει κατέβει αρκετά μέτρα, πριν ακόμα μπει το καλοκαίρι.

Παρόλο που τις τελευταίες μέρες σημειώθηκαν βροχοπτώσεις, στο νότο της Χαλκιδικής η ανομβρία δείχνει τα «δόντια» της με απρόβλεπτες συνέπειες για τις καλλιέργειες σιτηρών, ελιάς κλπ.

Είναι βέβαιο ότι οι καταστροφές στα σιτηρά δημιουργούν τεράστια οικονομική ζημιά στους καλλιεργητές οι οποίοι βλέπουν τον κόπο τους να χάνεται μέρα με τη μέρα.

Η ανησυχία των αγροτών αποτυπώθηκε σε συζήτηση που έγινε στην Περιφερειακή Ενότητα, από την οποία ζητήθηκε οι υπηρεσίες της να μπει σε κατάσταση συναγερμού προκειμένου να μετριαστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την ανομβρία.

Υποστηρίζω με θέρμη το αίτημα  των αγροτών για άμεση παρέμβαση της Πολιτείας με μέτρα που θα ελαφρύνουν το κόστος της ζημιάς τους.

Παράλληλα θα πρέπει να γίνει απ' όλους μας κατανοητό ότι με τις παρούσες  μετεωρολογικές συνθήκες θα πρέπει να μεριμνήσουμε για την ορθή χρήση αυτού του αγαθού που ονομάζεται Ν Ε Ρ Ο για να μην πούμε σε αρκετές περιοχές το νερό.. νεράκι αυτό το καλοκαίρι.

Κατά την ταπεινή μου γνώμη η Περιφέρεια και οι Δήμοι θα πρέπει σιγά σιγά να ξεκινήσουν με την ενημέρωση του κοινού έτσι ώστε αυτό να μην προβαίνει σε αδικαιολόγητη σπατάλη του νερού.