Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ακόμα ψεκάζει….
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Ακόμα ψεκάζει….

ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Ό,τι κι αν πει πια ο Πάνος Καμμένος δεν έχει καμία αξιοπιστία.

Πριν από τις εκλογές του 2015 ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεσμευόταν πως θα αποχωρήσει από την πολιτική αν έρθει στη θέση να ψηφίσει Μνημόνια.

Οι ΑΝ.ΕΛ. κατηγορούσαν τα τότε κυβερνητικά στελέχη ως γερμανοτσολιάδες, προδότες που χρειάζονταν… κρεμάλες και ο Πάνος Καμμένος βροντοφώναζε από το βήμα της Βουλής πως ψηφίζουν στα… τέσσερα τα Μνημόνια.

Παράλληλα οι ΑΝ.ΕΛ. ισχυρίζονταν πως η χώρα δεν χρεοκόπησε αλλά πως έπεσε θύμα διεθνούς… συνωμοσίας από συμφέροντα που ήθελαν να «κατακτήσουν» την Ελλάδα.

Τελικά υπέγραψαν τα πάντα και εδώ και τρία χρόνια είναι συγκυβερνήτες της πιο σκληρής μνημονιακής κυβέρνησης της οκταετίας, αλλά και στην έως τώρα κυβερνητική θητεία ο Πάνος Καμμένος συνεχίζει να… ψεκάζει με διάφορες θεωρίες.

Εδώ και δύο χρόνια ισχυρίζεται πως έχει βρει τους… κωδικούς του προϋπολογισμού του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη μισθολογική αποκατάσταση των ένστολων, αλλά η υπόθεση κολλάει κάπου στο υπουργείο Οικονομικών.

Έσκιζε τα ρούχα του πως δεν θα αυξηθούν οι συντελεστές του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, αλλά ψήφισε πανηγυρικά την αύξησή τους, επαναλαμβάνει τώρα πως βγαίνουμε από τα Μνημόνια, κάτι που ισχυριζόταν από το Πάσχα του 2016 οπότε και σύμφωνα με τα λεγόμενά του θα ερχόταν και η… ανάσταση της οικονομίας.

Αυτός είναι όμως ο Πάνος Καμμένος, μπορεί να υποσχεθεί τα πάντα, μπορεί να μιλάει επί ώρες κατηγορώντας τους πάντες, μπορεί να εφευρίσκει απίστευτες θεωρίες… ψεκασμού για όλα τα θέματα. Χάρη σε αυτή τη στρατηγική έφτασε έως το 5% και έγινε συγκυβερνήτης του Αλέξη Τσίπρα, αλλά είναι η ίδια στρατηγική που θα τον οδηγήσει και στην πολιτική εξαφάνιση…

*Ο κ. Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας