Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Απάτη, κάθε λέξη και υπόσχεση
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Απάτη, κάθε λέξη και υπόσχεση

ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΗ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΥ*

Μέχρι προχθές, ο πρωθυπουργός υπεραμυνόταν του ψευδοδημοψηφίσματος και έβγαιναν και όλα τα κυβερνητικά στελέχη και έλεγαν το ποίημα της «δημοκρατικής βούλησης» των πολιτών και άλλες αστειότητες.

Ξαφνικά Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως «αν ήξερα τι θα συμβεί θα ενεργούσα διαφορετικά», και τώρα τι θα λένε οι υπουργάρες και τι θα γράφουν τα παπαγαλάκια για το δημοψήφισμα;

Ήταν μεγάλο λάθος για τη χώρα, αλλά όσοι το έλεγαν ή το έγραφαν εκείνο τον καυτό Ιούλιο χαρακτηρίζονταν ως προδότες μενουμευρωπαίοι και λοιδορούνταν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, όμως, δεν είναι πως ήταν λάθος αλλά πως ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στην εξαπάτηση των πολιτών.

Το 62% πήγαν και ψήφισαν «όχι» γιατί πίστεψαν πως θα εξαφανιστούν τα μνημόνια και πως θα αρχίσει να βρέχει λεφτά και χόρευαν στην πλατεία Συντάγματος χωρίς να έχουν κατανοήσει πως αν εκείνο το βράδυ ο Τσίπρας δεν έκανε την κωλοτούμπα του αιώνα ύστερα από λίγες ημέρες όσα έγιναν στην Αργεντινή το 2001 θα θύμιζαν «παιδική χαρά» μπροστά σε όσα θα συνέβαιναν εδώ.

Ο Τσίπρας γνώριζε εξαρχής πως δεν θα καταργούσε τα μνημόνια, απλά ήξερε πως μόνο αν υποσχόταν φαντασιακούς παραδείσους θα εκτοξευόταν από το 4% στο 36% και αυτό έκανε.

Ήξερε επίσης πως για να κάνει την κωλοτούμπα ώστε να αποφύγει το Grexit χρειαζόταν άλλοθι, γι’ αυτό και προκήρυξε το ψευδοδημοψήφισμα.

Ο Αλέξης Τσίπρας και οι σύντροφοί όποτε ξεφουρνίζουν κάποιο ψευδοαφήγημα πανηγυρίζουν, θριαμβολογούν και επιτίθενται με χυδαιολογίες κατά οποιουδήποτε τους ασκεί κριτική και κάθε φορά το ψευδοαφήγημα καταλήγει σε πανωλεθρία για τη χώρα και τους πολίτες.

Ποιος ξέρει, σε δύο τρία χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να παραδεχθεί πως το 2018 δεν βγήκαμε από τα μνημόνια και πως δεν πήραμε καμία ελάφρυνση.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας - π. Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας