Συνεντεύξεις και άρθρα

(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Απέτυχαν πλήρως στη διακυβέρνηση της χώρας
(Εφημερίδα ΚΑΡΦΙΤΣΑ) Απέτυχαν πλήρως στη διακυβέρνηση της χώρας

Του Ευθ. Καρανάσιου*

Η πίεση της κοινής γνώμης από τα δημοσιεύματα για το επίδομα ενοικίου του υπουργικού ζεύγους Παπα- δημητρίου – Αντωνοπούλου ήταν πρωτοφανής στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., παράλληλα όμως το θέμα αυτό αποκάλυψε τις πραγματικές προθέσεις της παρέας του Μαξίμου, δεν αρκούνται απλώς στη διακυβέρνηση, αλλά θέλουν να συγκεντρώσουν όλες τις εξουσίες και αυτό είναι φανερό σε όλους τους τομείς.

Συνεχίζουν τις προσλήψεις ημετέρων και μοιράζουν κρατικό χρήμα σε υπερωρίες μετακλητών και επιδόματα υπουργών, ακόμα και η νύφη του πρωθυπουργού ως δημόσιος υπάλληλος τοποθετήθηκε παράλληλα και ως μετακλητή στο γραφείο του υπουργού Εργασίας με προσαύξηση μισθού 30%.

Στη δικαιοσύνη η κυβέρνηση επιδιώκει να χειραγωγήσει τους δικαστές προκαλώντας την αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων, οι οποίοι πλέον μιλούν για απόπειρα ποδηγέτησης του δικαστικού σώματος.

Στα τρία χρόνια διακυβέρνησης το σύστημα ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει για τα καλά στο κόλπο και τα προνόμια της εξουσίας, η χώρα μοιάζει ακυβέρνητη, οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι μεγάλοι, τόσο στην οικονομία όσο και στα εθνικά θέματα, ιδίως στο ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στη μεθόριο έχει ανεβάσει στα ύψη το θερμόμετρο και δείχνει πόσο απροετοίμαστη και άγονη για τα ελληνικά συμφέροντα ήταν η επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Αντί να εξομαλύνει τις ελληνοτουρκικές διαφορές, παρατηρούμε μια κλιμάκωση από την πλευρά της Άγκυρας που πλέον αμφισβητεί ελληνικά εδάφη και μετατρέπει σε σοβαρά επεισόδια γεγονότα που συμβαίνουν καθημερινά στον Έβρο.

Και στην οικονομία δυστυχώς η κυβέρνηση μοιάζει να τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, ελπίζει τώρα στις αγορές, οι οποίες έχουν αγριέψει, τσακώνεται με τον Ντράγκι τώρα που χρειάζεται τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και εξαπατά τους πολίτες για δήθεν τέλος του Μνημονίου και της λιτότητας, όταν φέρνει νέο κύμα σκληρών μέτρων από το 2019.

Αυτό που ενδιέφερε τον κ. Τσίπρα ήταν η εξουσία, χρησιμοποίησε ψέματα για να την κερδίσει και να διατηρηθεί σε αυτήν, αλλά απέτυχε πλήρως στη διακυβέρνηση της χώρας, σε βάρος των πολιτών και των εθνικών συμφερόντων.

*Ο κ. Καρανάσιος είναι πρ. βουλευτής Χαλκιδικής με τη ΝΔ και επιχειρηματίας